14.3.13

Σχόλια πριν την έναρξη της σεζόν

Evgeny Malinovskiy (Επικεφαλής της "Lukoil Racing Team", συνεργάτης της LADA Sport Lukoil): "Από κοινού με την AVTOVAZ παρουσιάζουμε ένα σύγχρονο εγχώριο προϊόν στην παγκόσμια αγορά και εξελίσσουμε τους Ρώσους οδηγούς μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο εταιρείες και από εμπορικής και από αθλητικής άποψης. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Έχοντας ξεκινήσει στο WTCC με μια ιδιωτική ομάδα, υπογράψαμε συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με την SEAT Sport, επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον Gabriele Tarquini και κερδίσαμε τον τίτλο των ανεξάρτητων ομάδων το 2012. Το επόμενο σημαντικό βήμα μας – η συμμετοχή ως εργοστασιακή ομάδα, μια κοινή προσπάθεια με τους Ρώσους εταίρους μας – την εταιρεία AVTOVAZ. Ευχηθείτε μας τύχη, η σεζόν αρχίζει πολύ σύντομα, το Eurosport θα μεταδίδει όλη τη δράση!"

James Thompson (οδηγός): "Το νέο LADA Granta είναι μια λογική εξέλιξη του αυτοκινήτου του 2012 που δοκιμάσαμε σε δύο γύρους του πρωταθλήματος WTCC. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι μηχανικοί εξέλιξαν σημαντικά το αυτοκίνητο και τον κινητήρα. Είμαι βέβαιος, ότι θα μας δώσει την ευκαιρία να είμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί".

Alexey Dudukalo (οδηγός): "Η ευκαιρία να οδηγήσω το LADA Granta είναι για μένα μια μεγάλη τιμή, υπερηφάνεια και ευθύνη, καθώς δεν αντιπροσωπεύω μόνο μια μάρκα με εκατομμύρια οπαδούς, αλλά μια ολόκληρη χώρα. Είμαι εξοικειωμένος με το Granta Sport, το 2012 οδηγούσα ένα αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στην ανάρτηση και τον κινητήρα, αλλά θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ σε αυτό κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, πριν να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για βάθρα και νίκες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε κοντά στο στόχο αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Τώρα η καρδιά μου είναι με αυτή την ομάδα."