27.4.13

Μια νέα πρόκληση για τη LADA Sport Lukoil στη Σλοβακία

Η ομάδα LADA Sport Lukoil αντιμετώπισε σήμερα την πρόκληση των προκριματικών στο Slovakia Ring, για τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. Το Slovakia Ring - μια από τις μεγαλύτερες πίστες στην Ευρώπη - είναι διάσημο για τις γρήγορες ευθείες και τις μεγάλες καμπές. Η προτεραιότητα τώρα για τη ρωσική ομάδα είναι να βρει το καλύτερο set-up στο αυτοκίνητο πριν από τους δύο αγώνες της Κυριακής. Η πίστα, η οποία ήταν νέα και για τους δύο οδηγούς της LADA, επεφύλαξε μια σειρά από νέες προκλήσεις για το LADA Granta, το οποίο επίσης αγωνίζεται εδώ για πρώτη φορά.

Στην πρώτη περίοδο των προκριματικών, ο οδηγός της LADA James Thompson πέτυχε τον 15ο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο ομόσταυλός του Mikhail Kozlovskiy ήταν 21ος.

Ο πρώην πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, James Thompson, σχολίασε: "Το σιρκουί αυτό, με τη μεγάλη ποικιλία τεχνικών προκλήσεων, είναι εξολοκλήρου νέο για μας και ποτέ δεν έχουμε καν δοκιμάσει το αυτοκίνητο εδώ. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά διαφορετικό από οπουδήποτε αλλού έχω ποτέ οδηγήσει: ιδιαίτερα στη Monza και στο Marrakech, τα οποία αποτέλεσαν τους δύο πρώτους γύρους του WTCC φέτος. Αναμφίβολα είναι μοναδικό και θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο το set-up του αυτοκινήτου για να ταιριάζει με την διαδρομή καλύτερα. Ωστόσο, έχω πολλές ιδέες μετά από την οδήγηση σήμερα, έτσι θα έχουμε μια καλή άποψη τώρα σχετικά με τη στρατηγική στον αυριανό αγώνα. Ελπίζω ότι θα είμαστε λίγο πιο γρήγοροι, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ισορροπίας. Μετά από την λεπτομερή εξέταση της τηλεμετρίας, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το πετύχουμε."

Ο Mikhail Kozlovskiy πρόσθεσε: "Είναι μια πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα πίστα, με γρήγορες καθώς επίσης και μέτριας ταχύτητας στροφές. Μετά όμως από τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές έχω μάθει πολλά περισσότερα για τη διαδρομή. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ισορροπία: συγκεκριμένα θα πρέπει να βρούμε το βέλτιστο set-up για να πετύχουμε καλύτερη έξοδο από τις μεγάλες καμπές. Αυτό είναι πιο αποκαλυπτικό σιρκουί από το Marrakech, όταν πρόκειται για την αξιολόγηση του πλαισίου μας, και πρέπει επίσης να βελτιώσουμε το σύστημα διεύθυνσης. Αυτή τη στιγμή είναι ένα ζήτημα το ότι προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις δοκιμές με τους αγώνες, επειδή κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου, όλη την ώρα δοκιμάζουμε νέα εξαρτήματα και λεπτομέρειες. Αλλά κάθε φορά κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός και αυτό είναι το κυριότερο."

Ο επικεφαλής της ομάδας, Victor Shapovalov, κατέληξε: "Το Slovakia Ring είναι δύσκολη πίστα. Οι μεγάλες ευθείες του ταιριάζουν στο Granta μας, αλλά στις μεγάλες καμπές δεν είμαστε δυνατοί ή αρκετά γρήγοροι. Απόψε έχουμε πολλή δουλειά και brainstorming μπροστά μας. Πρέπει να βρούμε το καταλληλότερο set-up που θα μας κάνει γρηγορότερους στους αγώνες."

Όλοι οι αγώνες του WTCC της FIA μεταδίδονται ζωντανά από το Eurosport. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιείται στις 14:30 (τοπική ώρα) αύριο. Ο δεύτερος ξεκινά μία ώρα αργότερα στις 15:30. Και οι δύο αγώνες διαρκούν από 10 γύρους.