4.8.14

Η LADA στο βάθρο στην Αργεντινή

Η LADA Sport LUKOIL έκανε αισθητή την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ο Rob Huff με το LADA Granta σημείωσε μια συγκλονιστική δεύτερη θέση στο αυτοκινητοδρόμιο Autodromo Termas de Rio Hondo την Κυριακή (3 Αυγούστου).


Μετά από μια σημαντική έβδομη θέση στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Huff εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την pole position στο δεύτερο σκέλος και ηγήθηκε του αγώνα από την αρχή, φτιάχνοντας διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Για εννέα από τους δεκατρείς γύρους ο Huff διατηρούσε πλήρως τον έλεγχο, με έως και τεσσάρων δευτερολέπτων προβάδισμα από τα Citroen και Honda.

Ο Huff γνώριζε ότι θα είναι δύσκολο να υπερασπιστεί το προβάδισμά του, όταν το Citroen του τοπικό ήρωα και νικητή του πρώτου αγώνα, Jose Maria Lopez, βρέθηκε στη δεύτερη θέση ξεμπερδεύοντας με τα Honda. Έτσι, στον δέκατο γύρο, συνέβη το αναπόφευκτο.

Έχοντας επίγνωση της σημασίας του πρώτου βάθρου για τη LADA στα πέντε χρόνια της στο θεσμό του WTCC, ο Huff επέλεξε να μην διακινδυνεύσει μια μάχη και επέτρεψε στον Αργεντινό να πάρει το προβάδισμα, διατηρώντας το πλεονέκτημα έναντι των άλλων συνδυασμών.

Καθώς το LADA Sport LUKOIL Granta διέσχιζε τη γραμμή γράφοντας ιστορία, η ομάδα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς οι οποίοι συνεχίστηκαν κι όταν ο Huff άνοιγε τη σαμπάνια μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος.

Εξάλλου, το δεύτερο LADA Granta Sport με τον James Thompson, επίσης τερμάτισε στους βαθμούς, σημειώνοντας τη 10η και 9η θέση στους δύο αγώνες αντίστοιχα, ενώ ο νεαρός Ρώσος Mikhail Kozlovskiy κατετάγη 14ος και 11ος.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Victor Shapovalov, δεχόμενος τα συγχαρητήρια, είπε: "Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος! Ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και μια ανταμοιβή για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει αυτή τη σεζόν, ειδικά μετά τον τελευταίο αγώνα. Πρόκειται για μια απίστευτη ημέρα που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους."

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Huff, στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα LADA Sport LUKOIL, απόλαυσε τη στιγμή, λέγοντας: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει, αλλά ήξερα πόσα πολλά θα σήμαινε αυτή η δεύτερη θέση για την ομάδα, γι' αυτό φρόντισα να την πάρουμε. Ειλικρινά, μου άρεσε το βάθρο όσο και όλα εκείνα που είχα στο παρελθόν και ήταν τόσο ωραίο να το γιορτάζουμε με την ομάδα η οποία έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα με ακούραστη προσπάθεια και αφοσίωση."

Ο Thompson πρόσθεσε: "Αυτό ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα! Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Rob και είναι ένα πανάξιο βάθρο για όλους μας! Τα αυτοκίνητα λειτούργησαν άψογα αυτό το Σαββατοκύριακο και είμαι χαρούμενος που κέρδισα και πάλι βαθμούς. Είμαι ικανοποιημένος με την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τον ρυθμό και τη συνοχή."

Ο Kozlovskiy δήλωσε: "Οι αλλαγές που έγιναν στο αυτοκίνητο ήταν πολύ αποτελεσματικές, και η δεύτερη θέση του Rob το επιβεβαίωσε. Ο ρυθμός μου στις περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών του Σαββάτου ήταν πολύ καλός. Δυστυχώς, δεν πήγαν όλα τα πράγματα καλά για μένα στις κατατακτήριες και ήταν αρκετά δύσκολο στους αγώνες να αναρριχηθώ στην κατάταξη από τη 16η θέση."