12.10.14

Η LADA Sport τερματίζει στους βαθμούς στη Σαγκάη

Μια εβδομάδα είναι πολύς καιρός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και, μετά από την πρώτη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο Πεκίνο, η ομάδα LADA Sport είχε μια πλήρη περιστατικών ημέρα στο αυτοκινητοδρόμιο Shanghai International Circuit την Κυριακή (12 Οκτωβρίου).


Ο James Thompson σημείωσε τη δέκατη θέση παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό για τον Ρώσο κατασκευαστή στον δεύτερο αγώνα, ενώ ο Mikhail Kozlovskiy ήταν 11ος.

Ο νικητής της περασμένης εβδομάδας, Rob Huff, ήταν λιγότερο τυχερός. Ο Βρετανός έπεσε θύμα του Gianni Morbidelli στον πέμπτο γύρο, ενώ βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα και με προοπτικές να κερδίσει περισσότερο έδαφο. Ωστόσο μια επαφή του Ιταλού στο πίσω μέρος τον έβγαλε εκτός πίστας στη στροφή 1.

Όσον αφορά στον πρώτο αγώνα της ημέρας, οι Thompson και Kozlovskiy αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα και αναγκάστηκαν σε εγκατάλειψη.

Ο Huff εκκινώντας από τη 15η θέση γρήγορα βρέθηκε να μάχεται στις βαθμολογούμενες θάσεις πραγματοποιώντας αλεπάλληλα προσπεράσματα και πιέζοντας τον Σέρβο Dusan Borkovic ο οποίος υπέπεσε σε λάθος στη στροφή 1. Δυστυχώς, μια επαφή, καθώς ο οδηγός της Chevrolet επέστρεφε στην πίστα, είχε ως αποτέλεσμα ένα κλατάρισμα ελαστικού για τον Huff και το LADA Granta Sport του κι έτσι ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής τελείωσε τον αγώνα του στο pit lane.

Victor Shapovalov: "Μπορούμε να δεχτούμε τη μικτή αυτή τύχη αυτού του Σαββατοκύριακου μετά από το Πεκίνο. Ο James οδήγησε πολύ καλά και η ομάδα έκανε καλή δουλειά, οπότε είμαι χαρούμενος με αυτό."

James Thompson: "Απλά χρειαζόμουν έναν ακόμη γύρο και είμαι σίγουρος ότι θα είχα περάσει τόσο τον Hugo Valente όσο και τον Dusan Borkovic, αλλά, ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις στην εκκίνηση, είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα."

Η ομάδα τώρα επιστρέφει στη Ρωσία πριν την ανασυγκρότηση για το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού Πρωταθλήματος στο θρυλικό και υποβλητικό αυτοκινητοδρόμιο Suzuka Circuit στην Ιαπωνία (25-26 Οκτωβρίου).