7.4.13

Οι οδηγοί της LADA Sport Lukoil είχαν την πρώτη εμπειρία τους στο Marrakech

Στις 6 Απριλίου οι οδηγοί της LADA Sport Lukoil, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, έλαβαν μέρος στα προκριματικά στην πίστα του Μαρόκο. Το σιρκουί αυτό είναι διάσημο για τις μεγάλες ευθείες του, οι οποίες επιτρέπουν στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Αλλά αυτό το καθιστά επίσης και πολύ δύσκολο, αφού λόγω στενότητας χώρου, οι οδηγοί δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθος. Ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί του WTCC μπορεί να ξεγελαστούν. Για παράδειγμα, οι Tiago Monteiro και Tom Coronel είχαν τις συγκρούσεις τους στο Q1. Επίσης κι ο οδηγός της LADA Sport Lukoil, James Thompson είχε τη στιγμή του όταν προσέκρουσε σε τοίχο και τραυμάτισε το αυτοκίνητο.

Ο James Thompson

Στο Q1 ο James ήταν ένατος και θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα όταν, ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο με το δεύτερο πλέον σετ ελαστικών, προσέκρουσε σε τοίχο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Με τον 9ο χρόνο προκρίθηκε μεν στο Q2, ωστόσο αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να προετοιμαστεί το LADA Granta του. Ο James θα εκκινήσει και στους δύο αγώνες της Κυριακής από την 11η θέση.

Για τον Mikhail Kozlovskiy αυτή ήταν η πρώτη "γεύση" του από το αυτοκίνητο και την πίστα. Πέτυχε τον 22ο χρόνο και θα ξεκινήσει από αυτή τη θέση και στους δύο αγώνες.

James Thompson: "Τα ελεύθερα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω καλύτερα την πίστα η οποία ήταν εντελώς νέα για μένα. Επιβεβαίωθηκε, επίσης, η εξαιρετική ταχύτητα του Granta στις ευθείες. Δεν ήμουν τυχερός στο Q1. Υπήρχε ένα βρώμικο μέρος στην πίστας, χτύπησα στον τοίχο και τραυμάτισα λίγο το αυτοκίνητο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το επισκευάσουμε για το Q2. Η εκκίνηση από το μέσο δεν είναι ό,τι καλύτερο, γιατί σε αυτό το σιρκουί είναι δύσκολο να προσπεράσεις. Αλλά θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω όλα τα πλεονεκτήματα του Granta για να φέρω καλά αποτελέσματα ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο ήταν σταθερά στο TOP-10."

Mikhail Kozlovskiy: "Μετά από τα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες νιώθω όλο και πιο άνετα στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Στο Q1 ήμουν λίγο άτυχος. Στο πρώτο γρήγορο γύρο μου βρέθηκα σε κίνηση και δεν είχα καμία ευκαιρία να προσπεράσω τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Στο δεύτερο γρήγορο γύρο μου οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινη σημαία μετά τη σύγκρουση του Monteiro. Σε γενικές γραμμές, όλα είναι εντάξει, προτιμώ να μην το διακινδυνεύσω αλλά να είμαι προσεκτικός με το αυτοκίνητο και να τελειώσω τον αγώνα."

Victor Shapovalov: "Τα σιρκουί πόλης είναι δύσκολα και ενδιαφέροντα. Για τον James και τον Mikhail ήταν η πρώτη εμπειρία σε αυτή την πίστα. Το κακό είναι ότι ο James δεν είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Q2. Αλλά επικεντρωνόμαστε μόνο στα καλά πράγματα. Και το καλό είναι ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική. Μας επιτρέπει να είμαστε στο TOP-10. Φυσικά, θα είναι δύσκολες οι προσπεράσεις την Κυριακή, αλλά ας δούμε τι ευκαιρίες θα έχουν οι οδηγοί μας. Ο Mikhail είναι αρκετά σίγουρος στο τιμόνι του Granta, χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει. Και αυτός είναι ο κύριος στόχος για αυτόν τώρα. Βήμα προς βήμα."

Ο Mikhail Kozlovskiy