Η ΟΜΑΔΑ

LADA Sport LLC


Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή σπορ εκδόσεων αυτοκινήτων δρόμου, καθώς και η παραγωγή, ο έλεγχος και η εξέλιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, το πεδίο των δράσεών της περιλαμβάνει την οργάνωση και τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο την προβολή των μοντέλων της AVTOVAZ.

Προς το παρόν, η δομή της εταιρείας "LADA Sport" συνδυάζει το τμήμα σχεδιασμού/εξέλιξης, το τμήμα παραγωγής αλλά και την επαγγελματική αγωνιστική ομάδα της AVTOVAZ. Αυτή η συνύπαρξη επιτρέπει τον εντοπισμό και την επίλυση τυχόντων ζητημάτων που προκύπτουν στα αγωνιστικά αυτοκίνητα αμέσως κι επιτόπου. Ο επαγγελματισμός και το ειλικρινές πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου οδήγησαν στο γεγονός, τα αγωνιστικά LADA να καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στα ρωσικά rally, τα rally-cross, τους αγώνες πίστας, χαρίζοντας δόξα στην AVTOVAZ και το Togliatti.

Η LADA Sport Hellas εκπροσωπεί επίσημα τη LADA Sport στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2013. Δημιουργήθηκε για την προώθηση της μάρκας LADA Sport στην Ελλάδα και απευθύνεται σε νέους, δραστήριους ανθρώπους, που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και στους φίλους της LADA. Στο www.lada-sport.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και τα τελευταία νέα σχετικά με τις δραστηριότητες της LADA Sport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.


LADA SPORT ROSNEFT WTCC Team


Το 2013 η AVTOVAZ, η μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) έχοντας αποχωρήσει το 2009. Μετά από τη συμμετοχή σε δύο αγώνες - δοκιμές το 2012 με ένα Granta Sport και οδηγό τον Βρετανό James Thompson, η ομάδα LADA Sport συμμετείχε με δύο αυτοκίνητα τη σεζόν του 2013, ένα για τον Thompson και ένα για τον νεαρό Ρώσο οδηγό Mikhail Kozlovskiy. Για το 2014 το δυναμικό της ομάδας συμπληρώνεται με τον επίσης Βρετανό Rob Huff, Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2012. Η ομάδα έχει εξασφαλίσει την πολύτιμη συνεργασία της γαλλικής Oreca για την τεχνική εξέλιξη του πλαισίου και του turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
Επικεφαλής Ομάδας: Victor Shapovalov
Team Manager: Maxim Maximenko
Επικεφαλής Μηχανικός: Kirill Shrader
Μηχανικοί Αγώνων: Marco Calovolo, Arnaud Elizagaray, Joan Servia
Υπεύθυνη Τύπου: Svetlana Lysyakova
Διεύθυνση: ul.Borkovskaya 80, 445000, Togliatti, Ρωσία
Email: svetlana@ladasport-rbm.com
Ιστοσελίδα: www.lada-sport.ru & wtcc.lada.ru

Υπεύθυνος Ελληνικής Ιστοσελίδας: Γιάννης Μαντάς
Email: info@lada-sport.gr
Ιστοσελίδα: www.lada-sport.gr


ΟΔΗΓΟΙ:


Rob Huff
Εθνικότητα: Βρετανός
Ημερομηνία γέννησης: 25 Δεκεμβρίου 1979
Τόπος γέννησης: Κέμπριτζ
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος
Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012


Jaap van Lagen
Εθνικότητα: Ολλανδός
Ημερομηνία γέννησης: 22 Δεκεμβρίου 1976
Τόπος γέννησης:
Οικογενειακή κατάσταση:


Nicky Catsburg
Εθνικότητα: Ολλανδός 
Ημερομηνία γέννησης: 15 Φεβρουαρίου 1988
Τόπος γέννησης:
Οικογενειακή κατάσταση: