5.6.14

Η LADA Sport LUKOIL θέλει να το γιορτάσει στον Αγώνα της Ρωσίας

Η LADA Sport LUKOIL είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να δώσει στους παθιασμένους συμπατριώτες οπαδούς της μια αφορμή για να γιορτάσουν στον εντός έδρας της αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway (7-8 Ιουνίου).

Ο Ρωσικός γύρος σηματοδοτεί τη μέση του Πρωταθλήματος ενώ υπολείπεται ένας ακόμη γύρος επί Ευρωπαϊκού εδάφους, αυτός στη θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, πριν το περιοδεύον τσίρκο του WTCC αναχωρήσει για άλλους μακρινούς προορισμούς.


Χτισμένο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Μόσχας, το υπερσύγχρονο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway έχει σχεδιαστεί από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Hermann Tilke και είναι η πρώτη πίστα της Ρωσίας. Φιλοξενεί αγώνα του WTCC για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την περυσινή διοργάνωση να είναι ίσως η πιο συναρπαστική της σεζόν του 2013, χάρη στο εξαιρετικά χαμηλής πρόσφυσης και υψηλής τριβής οδόστρωμα.

Πέρυσι οι ομάδες και οι οδηγοί έφθασαν στη Μόσχα χωρίς προηγούμενη εμπειρία της πίστας και φέτος καλούνται να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν. Από την άλλη, η LADA Sport LUKOIL, έχοντας επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματά της φέτος σε δύσκολες συνθήκες, είναι αισιόδοξη ότι το ολισθηρό οδόστρωμα θα τη βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στους αντιπάλους της, τη Citroen, τη Chevrolet και τη Honda.

Η ομάδα από το Τολιάτι εκτός της αμέριστης υποστήριξης των Ρώσων οπαδών της, θα έχει επίσης και την υποστήριξη του Προέδρου της LADA, Bo Andersson, ο οποίος θα είναι παρών την Κυριακή. Επίσης ο ίδιος θα παρευρεθεί και στην παρουσίαση των τριών νέων μοντέλων της LADA – των Granta Liftback, Kalina NFR και Kalina Sport – η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

Ο Mikhail Kozlovskiy δήλωσε: "Ο Ρωσικός γύρος είναι ο πιο σημαντικός στο ημερολόγιο του WTCC για την ομάδα μας. Σηματοδοτεί τη μέση της σεζόν και φτάνουμε σε αυτό το σημείο πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με την έναρξη της σεζόν. Είχαμε ήδη αρκετούς αγώνες, αλλά και δύο μεγάλα προγράμματα δοκιμών, όπου έχουμε βρει κάποιες ενδιαφέρουσες λύσεις που μας έφεραν πιο κοντά στους πρωτοπόρους.

"Μου αρέσει πολύ η διάταξη της πίστας, έχοντας οδηγήσει εδώ όχι μόνο πέρυσι στο WTCC, αλλά και νωρίτερα στην καριέρα μου, όταν συμμετείχα στο Ρωσικό Πρωτάθλημα. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός λατρεύεται στη Ρωσία, και ελπίζω στην πραγματικά μεγάλη υποστήριξη των Ρώσων οπαδών! Καλώ όλους να έρθουν στο αυτοκινητοδρόμιο της Μόσχας αυτό το Σαββατοκύριακο και να υποστηρίξουν τη μοναδική Ρωσική ομάδα στο WTCC!"

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rob Huff έχει ταλέντο στο να πηγαίνει πάνω και πέρα από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του και σημείωσε μια θέση στο βάθρο στον περυσινό αγώνα οδηγώντας ένα μη ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, μετά από ένα ξέφρενο δεύτερο σκέλος το οποίο καταχωρήθηκε στα highlights της σεζόν.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που φθάνω στη Ρωσία, καθώς είναι πάντα ωραίο να εκπροσωπείς ένα "τοπικό εμπορικό σήμα" και νομίζω ότι ο περυσινός γύρος στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway ήταν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της σεζόν", δήλωσε ο Huff. "Είναι ένα πολύπλοκο σιρκουί. Είναι πολύ ολισθηρό σε σημείο που αισθάνεσαι ότι οδηγείς στη βροχή και έχει μια υψηλής τριβής επιφάνεια που τιμωρεί τα ελαστικά. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση για τις ομάδες και κάνει τους αγώνες θεαματικούς. Καθώς η LADA Sport LUKOIL έχει επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες, ελπίζω να ανταμείψει τους συμπατριώτες της με κάποιους καλούς τερματισμούς αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Δεν νομίζω ότι μπορείς να εκτιμήσεις πόσο πάθος υπάρχει για τη LADA χωρίς να επισκεφθείς τη Ρωσία. Είναι μια πολύ πατριωτική χώρα και η LADA το εκπροσωπεί αυτό, έτσι ανυπομονώ να δώ τι είδους υποδοχή θα έχουμε. Η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά ώστε τόσο το δικό μου αυτοκίνητο όσο και αυτό του James να είναι έτοιμα στην ώρα τους μετά το ατύχημα στο Salzburgring. Είχαν μόνο τρεις ημέρες για να επισκευάσουν τις εκτεταμένες ζημιές στα δύο αυτοκίνητα κι αυτό είναι μια απόδειξη για τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητα της ομάδας ότι μπορούμε να αγωνιστούμε στη Μόσχα."

Ο James Thompson δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το σιρκουί της Μόσχας, καθώς είχε αναγκαστεί σε εγκατάλειψη και στέρηση μιας πιθανής θέσης στο βάθρο στο δεύτερο σκέλος, ύστερα από μια έντονη μάχη με τους Huff, Yvan Muller, Tom Coronel και Gabriele Tarquini. Ωστόσο, ο Βρετανός είναι υπερήφανος που εκπροσωπεί τη LADA, μια Ρωσική εταιρία, και είναι αρκετά σίγουρος ότι το LADA Granta Sport TC1 τουλάχιστον θα αποτελέσει απειλή για τα ισχυρότερα Citroen, Chevrolet και Honda.

"Είμαι πάντα πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ τη LADA στην πατρίδα της και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την επιστροφή μου στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway, ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν απαραίτητα με τον τρόπο που ήλπιζα το περασμένο έτος", δήλωσε ο Thompson. "Κοιτάζοντας πίσω, η μάχη των πέντε αυτοκινήτων στην οποία είχα εμπλακεί ήταν ένα από τα highlights της σεζόν, αν και ήταν πολύ απογοητευτικό που στερήθηκα την ευκαιρία της επίτευξης του παρθενικού βάθρου της LADA Sport LUKOIL στο WTCC μπροστά στους παθιασμένους Ρώσους οπαδούς. Το βάθρο μπορεί να μην είναι στους στόχους μας αυτή τη φορά, αλλά νομίζω ότι η χαμηλή πρόσφυση της πίστας μπορεί να μας βοηθήσει και κάποιοι καλοί βαθμοί μπορεί να είναι εφικτοί."