2.10.14

Τα LADA Granta στο Πεκίνο για πρώτη φορά

Με τους πανηγυρισμούς της Αργεντινής να ηχούν ακόμα, η αναζωογονημένη ομάδα της LADA Sport είναι γεμάτη αισιοδοξία, συνεχίζοντας με το ασιατικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA, το οποίο ξεκινάει με τους Γύρους 15 και 16 στο Πεκίνο, στο γραφικό Goldenport Park Circuit (4-5 Οκτωβρίου).


Η αξιοσημείωτη απόδοση του Βρετανού Rob Huff είχε ως αποτέλεσμα έναν τερματισμό στο βάθρο στο αυτοκινητοδρόμιο Autodromo Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή• μια δίκαιη ανταμοιβή στη σκληρή δουλειά της Ρωσικής ομάδας και το αποκορύφωμα μιας σεζόν η οποία υπήρξε μερικές φορές ταραχώδης.

Η επιτυχία του Huffy έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα WTCC της LADA και υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία και πίστη ότι το κατόρθωμα μπορεί να επαναληφθεί ή ακόμα και να βελτιωθεί πριν το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, το WTCC οδεύει προς το άγνωστο αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι δύσκολες οι προβλέψεις. Το αυτοκινητοδρόμιο Goldenport Park Circuit του Πεκίνου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Jinzhanxiang της περιφέρειας Chaoyang, είναι μήκους 2.391km και αποτελεί αχαρτογράφητο έδαφος για τους οδηγούς και τις ομάδες.

Rob Huff: "To Πεκίνο θα είναι μια νέα και ενδιαφέρουσα εμπειρία για το WTCC, καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί σε άγνωστο έδαφος, στην πίστα Goldenport Park Circuit της Κίνας. Με μήκος μόλις 2,4km, είναι η μικρότερη διαδρομή που επισκεπτόμαστε και αυτό σημαίνει μικρότερη έμφαση στην αεροδυναμική, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ωφελήσει τη LADA Sport. Περιμένω να είναι περισσότερο σημαντική η μηχανική πρόσφυση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου κατά τους τελευταίους μήνες, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάμε.

"Λαμβάνοντας τα πάντα υπόψη, υπάρχουν τόσα πολλά που δεν ξέρουμε και δεν έχω ιδέα αν θα είμαστε σε θέση να μιμηθούμε την επιτυχία που είχαμε στην Αργεντινή. Ο στόχος και για τους τρεις οδηγούς της LADA Sport είναι να μπουν στην πρώτη δεκάδα στις κατατακτήριες δοκιμές και να επωφεληθούν από την ανεστραμμένη σειρά εκκίνησης για το δεύτερο σκέλος , έτσι ευελπιστώ ότι ένας από εμάς θα τα καταφέρει. Το αυτοκίνητο ήταν καλύτερο από ποτέ στην Αργεντινή και δεν έχει αλλάξει από τότε, οπότε ελπίζουμε να τα πάμε καλά και πάλι."

James Thompson: "Η ενδιαφέρουσα διάταξη και το μήκος του Goldenport Park Circuit θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για τα LADA Granta μας, καθώς η τελική ταχύτητα δεν είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το είδος της πίστας. Η διαδρομή είναι νέα για τους συμμετέχοντες του WTCC και θα προσθέσει ενδιαφέρον στον αγώνα. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε για ορισμένες καλές θέσεις, καθώς το αυτοκίνητο στον προηγούμενο γύρο της Αργεντινής ήταν καλό από την άποψη της ισορροπίας και της σταθερότητας."

Mikhail Kozlovskiy: "Ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα μετά από δύο μήνες, πλήρως ανανεωμένος και έτοιμος για νέες προκλήσεις! Δεν έχω πάει ποτέ στο Πεκίνο και το Goldenport Park Circuit, έτσι είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα. Η πίστα είναι πολύ μικρή• ελπίζουμε, αυτό θα είναι πλεονέκτημα για μας. Αναμένουμε, επίσης, πολλούς φιλάθλους, επειδή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι πολύ δημοφιλής στην Κίνα. Θα κάνουμε το καλύτερό μας για να δώσουμε μια πραγματικά συναρπαστική μάχη για την ικανοποίηση των θεατών."