11.10.14

Η LADA Sport μάχεται στην απαιτητική πίστα της Σαγκάη

Η LADA Sport ετοιμάζεται για μια σκληρή μάχη στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο πολύ γρήγορο Shanghai International Circuit (SIC) μετά από σκληρό αγώνα στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (11 Οκτωβρίου).


Με τα τρόπαια από το Πεκίνο - μια πίστα ασφαλώς καταλληλότερη για τα LADA Granta – συσκευασμένα με ασφάλεια για το ταξίδι της επιστροφής προς τη Ρωσία, η LADA Sport αντιμετώπισε δυσκολίες σε ένα χώρο που δίνει έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση.

Στις δοκιμές της Παρασκευής, οι Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy ήταν κοντά στην πρώτη δεκάδα, αλλά έψαχναν το κάτι παραπάνω στη βελτίωση των επιδόσεων που θα τους εξασφάλιζε άνετα μια θέση στη δωδεκάδα, άρα και τη συμμετοχή τους στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών (Q2).

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα για τη LADA Sport δεν ήταν τελικά τα αναμενόμενα, με τον Thompson να σημειώνει τον 14ο καλύτερο χρόνο, περίπου τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον 12ο. Οι Huff και Kozlovskiy ακολούθησαν στις θέσεις 15 και 16 αντίστοιχα.

James Thompson: "Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα για εμάς εδώ στο Shanghai International Circuit, καθώς χάνουμε πολύτιμο χρόνο από τους αντιπάλους μας κατά μήκος των δύο μεγάλων ευθειών που είναι δύσκολο να καλυφθεί στα υπόλοιπα κομμάτια."

Τόσο ο Huff όσο και Kozlovskiy συμμερίζονται την άποψη του Thompson και, παρά τις ταπεινές θέσεις τους στην εκκίνηση, ανυπομονούν να πάρουν εκκίνηση στον διπλό αγώνα. Τα δύο σκέλη θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 10:00πμ και 11:10πμ (ώρα Ελλάδας).