28.10.14

Η LADA Sport ικανοποιημένη με την ταχύτητα του Granta στην Ιαπωνία

Η LADA Sport έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, μαχόμενη στα όρια της πρώτης δεκάδας στους Γύρους 21 και 22 του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο Suzuka International Circuit της Ιαπωνίας (Κυριακή 26 Οκτωβρίου).

Οι Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy έδειξαν καλό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές, ωστόσο αντιμετώπισαν δυσκολίες στα προκριματικά με αποτέλεσμα να εκκινούν και τους δύο αγώνες από τη μέση του grid.


Ο Huff, ο οποίος στην Αργεντινή χάρισε το πρώτο βάθρο στη LADA και στη συνέχεια στο Πεκίνο την πρώτη της νίκη, ξεκίνησε και τα δύο σκέλη από τη 13η θέση. Ωστόσο η πίστα της Suzuka με τις μεγάλες ευθείες και τις παρατεταμένες καμπές δεν ήταν η πλέον κατάλληλη για τα LADA Granta. Έτσι, στον πρώτο αγώνα, ο Βρετανός τερμάτισε στη 12η θέση με τον συμπατριώτη του James Thompson και τον Ρώσο Mikhail Kozlovskiy να ακολουθούν στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Huff πίεσε για τη δέκατη θέση, με την ελπίδα να κερδίσει βαθμούς για την ομάδα του. Έδειχνε να περιορίζει την απόσταση από τον προπορευόμενο Tom Chilton με το Chevrolet, όταν όμως αποφάσισε να επιτεθεί, η φθορά των ελαστικών στάθηκε εμπόδιο και ο πιλότος της LADA Sport WTCC διέσχισε τη γραμμή τερματισμού 11ος. Ο Thompson ακολούθησε 12ος , ενώ ο Kozlovskiy 13ος.

Rob Huff: "Σε γενικές γραμμές, ενώ ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, πραγματικά μας έφερε περισσότερα από όσα περιμέναμε και αισθανόμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε βαθμούς περισσότερο από ό,τι ίσως θα έπρεπε, ως αποτέλεσμα. Ο James κι εγώ πιέσαμε τους Tom Chilton, Tiago Monteiro και Gianni Morbidelli κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου αγώνα και κάθε τους λάθος θα μπορούσε να μας φέρει στους βαθμούς. Παλέψαμε σκληρά χωρίς να πάρουμε βαθμούς, αλλά αν κάποιος μας έλεγε ότι θα βρισκόμαστε με διαφορά 1.5s του ρυθμού στη Suzuka, θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Σκεφτόμασταν ότι θα ήταν μια επανάληψη του Spa-Francorchamps και οι επιδόσεις μας δείχνουν πόσο έχουμε προχωρήσει και ότι τα αποτελέσματα στην Αργεντινή και το Πεκίνο δεν ήταν τυχαία. Τώρα πάμε στο Μακάο. Το Circuito da Guia είναι η μεγαλύτερη πίστα που επισκεπτόμαστε, με τον μεγαλύτερο μεσαίο και τελευταίο τομέα. Μπορεί να δυσκολευτούμε στο πρώτο κομμάτι, αλλά νομίζω ότι η μηχανική πρόσφυση του πλαισίου μας θα πρέπει να μας βοηθήσει. Υπάρχει ένας ακόμα Γύρος και έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα φέτος από ό,τι ποτέ πιστεύαμε, έτσι υπάρχουν πολλές ελπίδες και προσδοκίες για το επόμενο έτος."


James Thompson: "Η τελευταία παρόμοια με τη Suzuka πίστα που επισκεφτήκαμε ήταν το Spa-Francorchamps και αυτή τη φορά ήμασταν πολύ πιο κοντά στο ρυθμό, έτσι υπάρχουν πολλά θετικά να πάρουμε από το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα μπορούσαμε να πιέζουμε τα παιδιά που τερμάτισαν στην κορυφή στον πρώτο αγώνα και αυτό υπογραμμίζει τις βελτιώσεις που έγιναν στο LADA Granta Sport. Η αλήθεια είναι ότι εστιάζουμε στο Μακάο, καθώς το θεωρούμε ως πιο ρεαλιστική ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Τόσο του Rob όσο κι εμένα μας αρέσει το Μακάο και είχα τη δυνατότητα για μια θέση στο βάθρο πέρυσι πριν εμπλακώ σε μια σύγκρουση. Πάντα ελπίζαμε για το φινάλε της σεζόν."

Mikhail Kozlovskiy: "Αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε τη σημασία των δοκιμών σε μια νέα πίστα και τη σημασία του καλού ρυθμού στις κατατακτήριες. Ήταν δύσκολο για εμάς, καθώς δυσκολευτήκαμε στις μεγάλες ευθείες του τρίτου τομέα κι έπρεπε να κάνουμε πολύ καλές εκκινήσεις για να κερδίσουμε θέσεις στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας, κάτι που ήταν δύσκολο να το πετύχουμε από τη μέση του grid. Ανυπομονώ για τον τελευταίο Γύρο του WTCC στο Μακάο. Θα πρέπει να είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας – τα νέα αυτοκίνητα του WTCC σε ένα στενό, επικίνδυνο σιρκουί πόλης υπόσχονται ένα καλό αγώνα και ένα γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο! Κρατώντας τα αυτοκίνητα μακριά από συγκρούσεις και πιέζοντας σκληρά, οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν το ταλέντο τους στο να βρουν την ισορροπία και το θέαμα για τους φιλάθλους θα είναι αξέχαστο."

Η ομάδα LADA Sport επικεντρώνεται πλέον πλήρως στον πολυαναμενόμενο τελευταίο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στους δρόμους του Μακάο (14 – 16 Νοεμβρίου).

Η Ρωσική ομάδα θα φτάσει στο Circuito da Guia έχοντας στο μυαλό όχι μόνο τις έξι νίκες του Huff, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ως ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο επικίνδυνο σιρκουί πόλης, αλλά κι ότι ο Thompson ήταν κοντά στην επίτευξη του παρθενικού βάθρου για τη LADA Sport εκεί πέρυσι, πριν χτυπηθεί από τον Pepe Oriola.

Η LADA Sport θα έχει επίσης την ευκαιρία για ένα τελευταίο αντίο στο LADA Granta, το οποίο θα αντικατασταθεί από το νέο Vesta το 2015.