12.11.14

LADA Sport: Τελευταία εμφάνιση για το Granta στο Μακάο

Η LADA Sport τοποθετεί όλα τα στοιχήματα στον τελευταίο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο Μακάο καθώς, σε μια τελευταία εμφάνιση για το απερχόμενο Granta, η Ρωσική ομάδα στοχεύει στον τερματισμό στο βάθρο ή ακόμα και στη νίκη (14-16 Νοεμβρίου).

Αυτή είναι η δέκατη συνεχόμενη επίσκεψη του WTCC στη μαγευτική πόλη της Άπω Ανατολής και το Grand Prix του Μακάο παραμένει μια λαμπερή στιγμή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Μετά από σκληρή μάχη στα όρια της πρώτης δεκάδας στο υπερσύγχρονο Shanghai International Circuit στην Κίνα και στο ιστορικό Suzuka Circuit στην Ιαπωνία, η φιλόδοξη ομάδα της LADA Sport είναι πλήρως προσηλωμένη στο πολυαναμενόμενο μεγάλο φινάλε του WTCC στους δρόμους του Μακάο.

Η Ρωσική ομάδα έφτασε στο Circuito da Guia έχοντας συγκεκριμένα σχέδια στο μυαλό και θεωρεί το Grand Prix του Μακάο ως την καλύτερη ευκαιρία για να εμπλουτίσει τη συλλογή της με τρόπαια. Αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με τις έξι νίκες του Rob Huff εδώ που σημαίνει ότι ο Βρετανός κατέχει το ρεκόρ ως ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο επικίνδυνο σιρκουί πόλης, αλλά και με το ότι ο James Thompson ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη του παρθενικού βάθρου για τη LADA Sport εδώ το 2013.

Η LADA Sport θα έχει επίσης την ευκαιρία για ένα τελευταίο αντίο στο LADA Granta, καθώς προετοιμάζεται για την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της με το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Vesta και την υποστήριξη της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft το 2015.

Ο Ρώσος κατασκευαστής σημείωσε σπουδαία αποτελέσματα με το Granta, κερδίζοντας το πρώτο του βάθρο στην Αργεντινή αλλά και μια νίκη στο Goldenport Park Circuit στο Πεκίνο τον Οκτώβριο, και ελπίζει να μιμηθεί αυτές τις επιτυχίες και στο στενό Circuito da Guia.

Rob Huff: "Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ρεκόρ μου στο Μακάο και θα ήταν ωραίο να το σπάσω με περισσότερες νίκες φέτος. Πάντα ανυπομονώ να επιστρέψω στο Μακάο και λατρεύω το Circuito da Guia. Είναι η μεγαλύτερη πίστα που επισκεπτόμαστε και δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί. Είναι απολύτως φανταστική και, ενώ ίσως να δυσκολευτούμε στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής, η μηχανική πρόσφυση του πλαισίου μας θα πρέπει να ταιριάζει με το δεύτερο και το τρίτο τμήμα του γύρου. Οι τοίχοι δεν είναι ποτέ πολύ μακριά και ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος, έτσι υπάρχει μικρό περιθώριο λάθους• χρειάζεσαι αυτοσυγκέντρωση και τα πάντα έχουν να κάνουν με την ακρίβεια. Έχουμε επιτύχει πολύ περισσότερα φέτος από ό,τι ποτέ πιστεύαμε, έτσι υπάρχουν πολλές ελπίδες και προσδοκίες για το επόμενο έτος."

James Thompson: "Το Μακάο είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Νομίζω ότι οι κατατακτήριες θα είναι βασικός παράγοντας εδώ καθώς δεν υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να προσπεράσεις. Στην πραγματικότητα, μπορείς να το κάνεις αυτό μόνο στο πρώτο κομμάτι. Η ομάδα έχει έρθει στον τελευταίο γύρο σε πολύ καλή κατάσταση, και το LADA Granta μπορεί να είναι ανταγωνιστικό εδώ. Ήμασταν πολύ πιο κοντά στο ρυθμό απ’ όσο περιμέναμε στον προηγούμενο αγώνα στην Ιαπωνία, έτσι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία για το Μακάο. Στον δεύτερο αγώνα στη Suzuka κυνηγούσαμε τα παιδιά που τερμάτισαν στην κορυφή στον πρώτο αγώνα και αυτό υπογραμμίζει τις βελτιώσεις που έγιναν στο LADA Granta Sport. Η αλήθεια είναι, το μυαλό μας ήταν πάντα στο Μακάο, καθώς το βλέπουμε ως πιο ρεαλιστική ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Τόσο του Rob όσο κι εμένα μας αρέσει εδώ και είχα τη δυνατότητα για μια θέση στο βάθρο πέρυσι πριν εμπλακώ σε ένα περιστατικό με τον Pepe Oriola. Πάντα ελπίζαμε για το φινάλε της σεζόν."

Mikhail Kozlovskiy: "Πέρυσι στο Μακάο επικεντρώθηκα κυρίως στο πώς να μάθω τα βασικά χαρακτηριστικά της διαδρομής και στη προσπάθεια να τα βγάλω πέρα με τις στροφές, καθώς ήταν η πρώτη μου οδηγική εμπειρία σε αυτό το σιρκουί. Φέτος νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έτοιμος να παλέψω. Πραγματικά ανυπομονώ για τον τελευταίο γύρο του WTCC σε αυτή τη δύσκολη πίστα. Θα πρέπει να είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας – τα νέα αυτοκίνητα του WTCC σε ένα στενό, επικίνδυνο σιρκουί πόλης υπόσχονται ένα καλό αγώνα και ένα γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο! Κρατώντας τα αυτοκίνητα μακριά από συγκρούσεις και πιέζοντας σκληρά, οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν το ταλέντο τους στο να βρουν την ισορροπία και το θέαμα για τους φιλάθλους θα είναι αξέχαστο."