16.11.14

O Rob Huff και η LADA νικητές στο φινάλε του φετινού Πρωταθλήματος στο Μακάο

Ο τελευταίος Γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο Μακάο αποδείχθηκε θρίαμβος για τη LADA Sport καθώς ο Rob Huff ήταν ο νικητής του δεύτερου σκέλους (16 Νοεμβρίου). Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για τη Ρωσική ομάδα και συγχρόνως η έβδομη του Βρετανού στο διάσημο σιρκουί πόλης της Ανατολής. Οι επιτυχίες όμως για τον Huff δεν σταματούν εδώ καθώς σημείωσε και νέο ρεκόρ πίστας με χρόνο 2m27.009s.


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 έδειχνε αισιόδοξος και ήταν σε φόρμα όλο το τριήμερο αφού οι χρόνοι του τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στα προκριματικά ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα. Από την άλλη, οι team-mates του ήταν λιγότερο τυχεροί στις κατατακτήριες όπου αντιμετώπισαν κίνηση αλλά και καθεστώς κόκκινης σημαίας κατά τη διάρκεια των δικών τους γρήγορων γύρων. Έτσι o Huff εκκινούσε στο πρώτο σκέλος από την όγδοη θέση ενώ στην επανάληψη από την τρίτη. Τόσο ο James Thompson όσο και Mikhail Kozlovskiy εκκινούσαν και στα δύο σκέλη από την 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα ήταν χωρίς απρόοπτα αλλά σύντομα ο Huff άρχισε να απειλείται από τον Ma Qing Hua ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την υψηλότερη τελική ταχύτητα του Citroen, πέρασε μπροστά. Έτσι ο Βρετανός τερμάτισε ένατος με τον συμπατριώτη του Thompson 11ο και τον νεαρό Ρώσο Kozlovskiy 13ο.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Huff ξεκίνησε πολύ καλά, καταφέρνοντας να περάσει τον Hugo Valente με το Chevrolet στην πρώτη στροφή και να βρεθεί στη δεύτερη θέση πίσω από τον Tiago Monteiro με το Honda. Ακολουθούσε ο Yvan Muller με το Citroen πιέζοντας να περάσει το Granta, ωστόσο ο πιλότος της LADA Sport WTCC αμύνθηκε γενναία. Στον προτελευταίο γύρο ο Huff εκμεταλλεύτηκε το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Monteiro, πέρασε μπροστά και διέσχισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Ο James Thompson χάρισε πρόσθετους βαθμούς στην ομάδα, τελειώνοντας τον αγώνα στην ένατη θέση. Ο Mikhail Kozlovskiy έκανε καλή εκκίνηση και οδήγησε στον αγώνα με αυτοπεποίθηση, αλλά δυστυχώς, λόγω τεχνικών προβλημάτων εγκατέλειψε.

Rob Huff: "Για να πω την αλήθεια, ήρθα στο Μακάο με μια μεγάλη επιθυμία να κερδίσω και είναι φανταστικό να πετυχαίνω την έβδομη νίκη μου στο Μακάο με τη LADA Sport. Είμαι τόσο περήφανος για όλη την ομάδα. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για εμάς και δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από το να στέκεσαι στην κορυφή του βάθρου στον τελευταίο αγώνα. Το LADA Granta μου απλά πέταγε• σημείωσα τον ταχύτερο γύρο εδώ στο Μακάο, πέτυχα τη δεύτερη νίκη της ομάδας και το τρίτο φετινό της βάθρο. Έχουμε επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα το 2014 και, πιστέψτε με, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες νίκες την επόμενη σεζόν με το νέο LADA Vesta!"

James Thompson: "Έκανα το καλύτερό μου εδώ στο Μακάο και ήταν ένας δύσκολος αγώνας σε τόσο ζεστές συνθήκες. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους όσους εμπλέκονται στην ομάδα LADA Sport και για τον Rob, καθώς είναι σπουδαίο να ολοκληρώνεις μια τέτοια σημαντική σεζόν με άλλη μια νίκη. Η ομάδα LADA Sport WTCC έκανε τρομερή δουλειά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν• εδώ στο Μακάο, τα LADA Granta ήταν πραγματικά ανταγωνιστικά. Τώρα ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν με το νέο LADA Vesta και έχω ακόμα περισσότερα κίνητρα για το 2015."

Mikhail Kozlovskiy: "Είμαι χαρούμενος για τον Rob και αυτή η νίκη είναι άλλο ένα αντάξιο αποτέλεσμα για τη LADA Sport. Ήταν μια σπουδαία μάχη και αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τελειώσεις τη σεζόν. Όσο για μένα, είμαι λίγο απογοητευμένος λόγω κάποιων τεχνικών ζητημάτων που δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω τον δεύτερο αγώνα, αλλά σε γενικές γραμμές για όλη τη σεζόν, η ομάδα έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Κέρδισα επίσης περισσότερη εμπειρία κατά το δεύτερο έτος μου στο Πρωτάθλημα και αισθάνομαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την επόμενη σεζόν με το νέο LADA Vesta WTCC!"