6.3.15

Το LADA Vesta TC1 έτοιμο για το ντεμπούτο του στο WTCC

Η LADA SPORT ROSNEFT είναι γεμάτη με αποφασιστικότητα ενόψει του πολυαναμενόμενου πρώτου Γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) για το 2015 στο αυτοκινητοδρόμιο Autodromo Termas de Rio Hondo (Αργεντινή, 6-8 Μαρτίου).

Τα ολοκαίνουρια κίτρινα LADA Vesta TC1 του Ρώσου κατασκευαστή είναι ήδη στη Νότια Αμερική για την παρθενική τους εμφάνιση στο Αργεντίνικο σιρκουί, εκεί όπου η LADA SPORT σημείωσε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία το 2014.


Ο περσινός αγώνας της Αργεντινής ήταν η αφορμή για το πρώτο βάθρο στην ιστορία της LADA SPORT, μετά την πρώτη της εμπλοκή στο WTCC ως εργοστασιακή ομάδα το 2009, με τον Βρετανό Rob Huff να σφραγίζει στη συνέχεια την επιτυχία αυτή με δύο εμφατικές νίκες στο Πεκίνο και το Μακάο.

Ύστερα από τα αποτελέσματα αυτά αλλά και τις χειμερινές δοκιμές με το νέο Vesta TC1, η LADA SPORT ROSNEFT και οι οδηγοί της προβλέπουν ότι θα είναι σε θέση να αποδείξουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου από την αρχή του 2015 στην Αργεντινή.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Vesta προσφέρει υψηλότερες τελικές ταχύτητες, καλύτερη επιτάχυνση και μεγαλύτερη ευελιξία χάρη στην πολύ βελτιωμένη αεροδυναμική του και στις επιδόσεις του κινητήρα του, ως εκ τούτου, υπάρχει ένα κλίμα αυτοπεποίθησης εντός του στρατοπέδου της LADA SPORT ότι θα έχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο τόσο στα προκριματικά όσο και στους δύο αγώνες στη γρήγορη διαδρομή μήκους 4,8 χμ.

Ο Ρώσος οδηγός Mikhail Kozlovskiy, εντωμεταξύ, θα ξεκινήσει την αγωνιστική του σεζόν στον δεύτερο Γύρο στο Μαρόκο, δεδομένου ότι το αυτοκίνητό του είναι ακόμα υπό κατασκευή. Ωστόσο, ο Kozlovskiy θα είναι παρών στην Αργεντινή.

Rob Huff: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάει η σεζόν, ειδικά στην Αργεντινή, όπου είχαμε την πρώτη μεγάλη μας επιτυχία. Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές σιρκουί και θα προσελκύσει τα πλήθη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανοίξεις τη σεζόν. Με ένα νέο αυτοκίνητο και χωρίς αγώνες για μήνες, υπάρχει τεράστια προσδοκία. Δεν έχουμε πραγματοποιήσει τις δοκιμές που θα θέλαμε, αλλά αυτό που έχουν κάνει ο Victor Shapovalov και η ομάδα LADA SPORT ROSNEFT με το χτίσιμο ενός καινούριου αυτοκινήτου από το μηδέν είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε πληροφορίες από το προηγούμενο έτος. Θα είναι ένα έτος δοκιμών, και λογικά θα κάνουμε μερικά λάθη, αλλά «αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη, κερδίζει».

"Το να βάλεις μια ετικέτα στο αυτοκίνητο σε αυτό το στάδιο θα ήταν άδικο, καθώς τα πάντα σχετικά με αυτό είναι ολοκαίνουρια. Ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να τερματίσουμε και στους δύο αγώνες και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα έτσι ώστε να μπορούμε να φύγουμε και να εξελίξουμε το Vesta κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μεταξύ Αργεντινής και Μαρόκου. Εάν είτε ο James (Thompson) είτε εγώ φύγουμε με ένα καλό αποτέλεσμα, θα είναι μια πολύ ευχάριστη κατάσταση. Ανυπομονώ να βγούμε και να δείξουμε στον κόσμο τι έχει κατασκευάσει η LADA SPORT."

James Thompson: "Η ομορφιά των τεχνικών κανονισμών της κατηγορίας TC1 είναι ότι χρειάζεσαι ένα καλό αυτοκίνητο δρόμου για να έχεις ένα δυνατό αγωνιστικό και έτσι, στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πρώτη φορά που η LADA SPORT είχε μια πλατφόρμα συγκρίσιμη των άλλων κατασκευαστών στο WTCC, με την παρουσίαση του νέου LADA Vesta. Θα έχουμε αυτό το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή – ελπίζω να έχουμε μια αρκετά ανταγωνιστική παρουσία στο Autodromo Termas de Rio Hondo – και μετά έχουμε λίγες εβδομάδες πριν από το Μαρόκο για να εξελίξουμε το αυτοκίνητο. Θα είμαστε υπό συνεχή εξέλιξη καθόλη τη σεζόν του 2015."