28.4.13

Νέες τεχνικές λύσεις προγραμματίζονται για τα LADA Granta μετά τη Σλοβακία

Η ομάδα LADA Sport Lukoil των James Thompson και Mikhail Kozlovskiy έμαθε πολλά από τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβακία αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά από κάποιες αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου ύστερα από τις κατατακτήριες δοκιμές, και τα δύο LADA Granta έδειξαν σημάδια βελτίωσης, με τον James να κατατάσσεται τέταρτος στην πρωινή προθέρμανση (warm-up). Ωστόσο στον αγώνα, η βελτίωση δεν ήταν εξίσου καλή. Οι οδηγοί εκκίνησαν σύμφωνα με τη χθεσινή κατάταξή τους: Ο James από τη 14η θέση και ο Mikhail από την 20η*. Αυτό επηρέασε προφανώς και τις πιθανότητές τους να τερματίσουν μέσα στην πρώτη δεκάδα, με τον James να περνάει τη γραμμή του τερματισμού 13ος στον πρώτο αγώνα και τον Mikhail 20ος.

Mikhail Kozlovskiy

Στον δεύτερο αγώνα, ο James ήταν 14ος, ενώ ο Mikhail ήταν 20ος για άλλη μια φορά. Η LADA πρόσθεσε 59 επιπλέον βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, ανεβάζοντας το συνολικό σκορ στους 129 βαθμούς μετά από τρεις γύρους.

Οι αγώνες στη Σλοβακία έδωσαν στην ομάδα πολλές νέες εμπειρίες για την περαιτέρω βελτίωση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα κάποιες νέες τεχνικές λύσεις για τα LADA Granta να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Ο James Thompson σχολίασε: "Ήταν λίγο δύσκολο Σαββατοκύριακο για μας. Στα δύο από τα τρία τμήματα της πίστας ο χρόνος μας ήταν πολύ κοντά στους πρώτους, αλλά χάναμε χρόνο στο μεγαλύτερο τμήμα που περιείχε ένα τεχνικό συνδυασμό από καμπές. Ευτυχώς μπορέσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις και αυτές βοήθησαν, όπως είδαμε στην πρωινή προθέρμανση όπου ήμουν τέταρτος. Αν είχαμε καλύτερη απόδοση στις κατατακτήριες, είμαι σίγουρος ότι θα ήμασταν πολύ πιο γρήγοροι στον αγώνα. Το γεγονός είναι ότι όταν εκκινείς από τη τις μεσαίες σειρές , είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις. Αλλά βασικά το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο σήμερα. Στο πρώτο τμήμα της πίστας, είχαμε ένα πολύ καλό ρυθμό και θα μπορούσα πραγματικά να κερδίσω τους αντιπάλους μας. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στην πρώτη δεκάδα στον επόμενο γύρο στην Ουγγαρία."

Ο Mikhail Kozlovskiy πρόσθεσε: "Πραγματικά δεν είναι μια εύκολη πίστα. Στον πρώτο αγώνα κατάφερα να αναρριχηθώ στην κατάταξη, αλλά στη συνέχεια φρέναρα λίγο αργότερα και βγήκα εκτός. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να επιστρέψω στα pits για να αλλάξω ελαστικά, κάτι που μου κόστισε σε χρόνο και στην κατάταξη. Είχα ένα καλό πρώτο γύρο στον δεύτερο αγώνα και κατάφερα να περάσω κάποιους. Δυστυχώς έκανα ένα λάθος στο φρενάρισμα και πάτησα στο βρώμικο κομμάτι της διαδρομής: κάποιοι επωφελήθηκαν από αυτό. Εν ολίγοις, έμαθα πολλά, αλλά επίσης έκανα αρκετά δύσκολη τη ζωή μου. Θα προσπαθήσω και θα βελτιωθώ στους επόμενουςς αγώνες."

Ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov κατέληξε: "Με κάθε γύρο κερδίζουμε σε εμπειρία και μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με το αυτοκίνητο: συγκεκριμένα πώς αποδίδει σε διάφορετικές πίστες και με διαφορετικά set-ups. Το Slovakia Ring μας έδωσε πολλές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό μας, τα πλεονεκτήματά του και τις αδυναμίες του. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό ήταν ένα εντελώς νέο σιρκουί για τους οδηγούς μας, καθώς και για το αυτοκίνητό μας. Πιστεύω ότι στον επόμενο γύρο στο Hungaroring, θα πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί."

*Στο Q1 ο James κατετάγη 15ος και ο Mikhail ήταν 21ος. Αλλά μετά από τις ποινές που δέχτηκαν οι Rob Huff και Fernando Monje (10 και 5 θέσεις στην εκκίνηση αντίστοιχα), οι οδηγοί της LADA Sport Lukoil ανέβηκαν στη σειρά εκκίνησης.

James Thompson