2.5.13

Η LADA Sport Lukoil έτοιμη για το Hungaroring

Το Hungaroring, έδρα του Ουγγρικού Grand Prix, θα φιλοξενήσει τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, μόλις μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο γύρο στη Σλοβακία. Η ομάδα LADA Sport Lukoil είναι ήδη εκεί και προετοιμάζει τα δύο Granta για το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

Το Hungaroring βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη και από το 1986 φιλοξενεί αγώνα της Formula 1. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού έχει φιλοξενηθεί εδώ δύο φορές μέχρι σήμερα, αλλά έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι δημοφιλές. Το 2011 και το 2012 προσήλθαν πάνω από 50.000 θεατές για το WTCC, με τη LADA να αποτελεί ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα μεταξύ των ανταγωνιστών. Κατά συνέπεια, η ομάδα LADA Sport Lukoil μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη πολλών πιστών οπαδών στην Ουγγαρία.

Το σφιχτό και με στροφές Hungaroring έχει μήκος 4,3 χιλιόμετρα, με κάθε ένα από τα δύο σκέλη του αγώνα να διαρκεί 12 γύρους. Είναι γνωστό και ως ένα σιρκουί-αρένα: κάθε στιγμή περίπου το 80% της διαδρομής είναι ορατό. Η μεγαλύτερη ευθεία είναι αυτή της εκκίνησης-τερματισμού με μήκος 788 μέτρα. Με την πίστα να είναι εμφανώς στενή, η προσπέραση είναι απίστευτα δύσκολη. Έτσι είναι σημαντικές οι κατατακτήριες δοκιμές, ώστε μια θέση ψηλά στην εκκίνηση να θεωρείται λογικά απαραίτητη για ένα καλό αποτέλεσμα. Το υψόμετρο στο Hungaroring είναι ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο. Υπάρχει μια διαφορά 36 μέτρων μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων τμημάτων της διαδρομής, γεγονός που καθιστά τη διατήρηση της φόρας ζωτικής σημασίας και επιφυλάσσει θεαματικούς αγώνες.

James Thompson: "Ξεκινάμε με ένα πλεονέκτημα εδώ, καθώς συμμετείχαμε στον αντίστοιχο γύρο του WTCC πέρυσι. Τότε ήμασταν γρήγοροι και νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα με τη νέα και βελτιωμένη έκδοση του αυτοκινήτου. Σίγουρα νιώθω αυτοπεποίθηση εκεί."

Mikhail Kozlovskiy: "Θα πρέπει να μάθω τη διαδρομή με το μάτι, αλλά φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα οδηγικά. Επίσης ανυπομονώ να δοκιμάσω το νέο στήσιμο του Granta, στο οποίο καταλήξαμε μετά τη Σλοβακία. Το να βρεις το σωστό set-up είναι πάντα δύσκολο, αλλά είχαμε πολύ καλούς δείκτες από την τηλεμετρία."

Victor Shapovalov: "Το Hungaroring έχει κάποιες μεγάλες καμπές όπως ακριβώς ο τελευταίος γύρος στη Σλοβακία. Έχουμε δουλέψει πολύ με την ισορροπία του αυτοκινήτου για να αποφύγουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εκεί: κυρίως την απώλεια του ρυθμού στις μεγάλες καμπές. Στην Ουγγαρία, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε κάποιες νέες ιδέες."

Από τα pits της ομάδας στη Σλοβακία