3.11.13

Η LADA Sport LUKOIL και ο Rob Huff ενώνουν τις δυνάμεις τους για το 2014-15

Η LADA Sport LUKOIL και ο Rob Huff είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν μια καταρχήν διετή συμφωνία για τις σεζόν του 2014 και 2015 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Η ομάδα επιβεβαιώνει επίσης το τρέχον line-up της (J.Thompson, M.Kozlovskiy) για την επόμενη σεζόν.

Ο Huff αγωνίζεται στον κορυφαίο θεσμό των αγώνων Τουρισμού από την έναρξη του WTCC το 2005 και θα ηγηθεί μιας παρουσίας τριών αυτοκινήτων για τη LADA Sport LUKOIL τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.


Ο 33χρονος Βρετανός έχει πετύχει όχι λιγότερες από 23 νίκες και 44 τερματισμούς στο βάθρο κατά τη διάρκεια μιας επταετούς συνεργασίας με την εργοστασιακή ομάδα της Chevrolet, η οποία κορυφώθηκε με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών το 2012. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Huff συνεχίζει να δείχνει την κλάση του και την αποφασιστικότητα του στην υπεράσπιση του τίτλου, με την ALL - INKL.COM Munnich Motorsport, κερδίζοντας με τη γερμανική ομάδα μια νίκη και δύο τερματισμούς στο πόντιουμ το 2013. Η νεοσύστατη ομάδα LADA Sport LUKOIL, εν τω μεταξύ, έχει κάνει το ντεμπούτο της το 2013 με ένα νέο LADA Granta και ελπίζει να αξιοποιήσει την ταχύτητα, τη συνέπεια και την επίπονη προσοχή στη λεπτομέρεια του Huff, στην εξέλιξη του αυτοκινήτου για την υλοποίηση της φιλοδοξίας της να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο.

Με μια κίνηση που αποδεικνύει τη δέσμευσή του στο WTCC, το ρωσικό εργοστάσιο σφυρηλάτησε μια πολύτιμη τεχνική συνεργασία με τη γαλλική Oreca το 2013 και μαζί θα εξελίξουν μια αναθεωρημένη έκδοση του Granta βάσει των νέων τεχνικών κανονισμών του πρωταθλήματος για το 2014.

Ο Huff - επίσημος πρεσβευτής του OCC LASIK και των ιπποδρομίων Newmarket - είναι εξαιρετικά ενθουσιαμένος με τη νέα πρόκληση και απολαμβάνει την ευκαιρία να ξανακερδίσει το τίτλο του WTCC με τα χρώματα της LADA Sport LUKOIL μαζί με τον συμπατριώτη του, James Thompson.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή τη νέα συνεργασία με τη LADA Sport LUKOIL και για μένα είναι τεράστια συγκίνηση να επιστρέφω με μια εργοστασιακή ομάδα", δήλωσε ο Rob Huff. "Θα είναι τιμή να συνεργαστώ με μία τόσο φιλόδοξη και εργατική ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται το όραμά μου για το μέλλον. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε με τον James Thompson, γιατί έχουμε αγωνιστεί μαζί για πολλά χρόνια και έχω μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν. Βασικά, κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2004, στην πρώτη μου σεζόν στα αυτοκίνητα τουρισμού. Είμαι αποφασισμένος να επαναλάβω τις επιτυχίες που είχα στο παρελθόν με τη Chevrolet, φέρνοντας τη LADA Sport στην κορυφή του WTCC. Η ομάδα είναι ακόμα αρκετά νέα στο πρωτάθλημα και ελπίζω να μπoρέσω να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου για να συμβάλω ενεργά στην οικοδόμηση μιας πρωταθλήτριας ομάδας."

Ο επικεφαλής της ομάδας LADA Sport LUKOIL Victor Shapovalov: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε έναν τέτοιο ταλαντούχο και έμπειρο οδηγό στην ομάδας μας. Η LADA Sport LUKOIL έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από την έναρξη της σεζόν. Την τρέχουσα σεζόν, έχουμε αποδείξει ότι το LADA Granta είναι ικανό να βρίσκετα στην πρώτη δεκάδα και να μάχεται για τις πέντε πρώτες θέσεις. Ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο μαζί με τις εξαιρετικές οδηγικές ικανότητες του Rob Huff μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας. Η συμμετοχή με τρία αυτοκίνητα για το 2014-2015 θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στο πρωτάθλημα. Εν όψει της προσεχούς σεζόν και με την άφιξη νέων κατασκευαστών στο WTCC, έχουμε θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους. Είμαι βέβαιος ότι το ζεύγος των οδηγών Huff - Thompson θα είναι ένα από τα ισχυρότερα δίδυμα στο πρωτάθλημα. Ο νέος ταλαντούχος οδηγός μας από τη Ρωσία, Mikhail Kozlovskiy, θα κερδίσει ακόμα περισσότερη εμπειρία συνεργαζόμενος μαζί τους."