2.11.13

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL για τα προκριματικά στη Σαγκάη

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, αντιμετώπισαν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χρονιάς στις κατατακτήριες δοκιμές στη Σαγκάη, στον εντέκατο και προτελευταίο φετινό γύρο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA. Η απαιτητική κινεζική πίστα, με τη δύσκολη και τεχνική διάταξη, ήταν καινούργια για τους οδηγούς της LADA. Ο James Thompson κατετάγη 14ος, ενώ ο ομόσταυλός του Mikhail Kozlovskiy ήταν 21ος. Παρ’ όλα αυτά, ο Thompson θα εκκινήσει και τους δύο αγώνες από τη 13η θέση, λόγω ποινής που επιβλήθηκε στον οδηγό της Volvo, Thed Bjork.


Ο James Thompson σχολίασε: "Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε καλά: ήμασταν πέμπτοι στις δοκιμές, το οποίο είναι ενθαρρυντικό. Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών ήμασταν ένατοι και στη δεύτερη ήμασταν τέταρτοι, έτσι βλέπουμε ότι είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το ρυθμό. Ωστόσο έχω να πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από την απόδοσή μας στις κατατακτήριες: το αυτοκίνητο απλά δεν ήταν τόσο γρήγορο όσο περιμέναμε, παρόλο που ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργότερο από τους πρώτους δώδεκα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα ήταν ότι το καινούργιο σετ ελαστικών μας δεν μας επέτρεψε να βελτιώσουμε με τον τρόπο που θα θέλαμε. Τώρα αναλύουμε όλα τα δεδομένα προσεκτικά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερο ρυθμό αύριο. Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει πολλά για την επόμενη σεζόν, οπότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε αυτό το δύσκολο σιρκουί με περισσότερη εμπειρία, κάτι πολύ σημαντικό."

Ο Mikhail Kozlovskiy πρόσθεσε: "Ήταν ένα δύσκολο πρωινό, αλλά τουλάχιστον μπορέσαμε να βελτιώσουμε στο Q1. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού για να είμαι ειλικρινής, θα θέλαμε να ήμασταν λίγο πιο ψηλά στην εκκίνηση. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τους χρόνους των γύρων μας με τα πρώτα δύο σετ ελαστικών, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά με το τρίτο σετ. Ήμουν σε προσπέρασμα, αλλά μετά εγκλωβίστηκα στην πρώτη σειρά στροφών, και αυτό μου κόστισε την ευκαιρία να βελτιώσω, παρόλο που ευτυχώς δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Εξάλλου μετά από όλη αυτή τη διαδικασία χθες και σήμερα, αισθάνομαι τώρα πολύ πιο άνετα σε αυτή την πολύ δύσκολη διαδρομή."

Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης. Ο πρώτος αγώνας αρχίζει στις 15:30 (τοπική ώρα) αύριο, ενώ ο δεύτερος στις 16:15.