9.6.14

Η LADA Sport LUKOIL στους βαθμούς στον αγώνα της πατρίδας της

Η LADA Sport LUKOIL ολοκλήρωσε τους γύρους 11 και 12 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA με ένα επιπλέον βαθμό χάρη στη δέκατη θέση του Rob Huff στο τιμόνι του Granta WTCC, στην πατρίδα της ομάδας, στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway, στη Ρωσία.


Η Ρωσική ομάδα υποδέχτηκε στην πίστα προσωπικότητες από τη LADA, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της εταιρείας, Bo Andersson, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα απόλαυσε την εμπειρία ενός αγωνιστικού Granta στα χέρια του Rob Huff και στη συνέχεια παρακολούθησε τους δύο συναρπαστικούς αγώνες που ακολούθησαν.

"Το να είσαι επιβάτης σε ένα από τα αγωνιστικά Granta ήταν μια φανταστική εμπειρία για μένα", είπε ο κ. Andersson, μετά από μερικούς γύρους με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rob Huff στο τιμόνι ενός Granta του Ρωσικού Πρωταθλήματος. "Νομίζω ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για τους κατασκευαστές. Μας βοηθά να κερδίσουμε επιπλέον ενδιαφέρον για τη μάρκα LADA, διευρύνει το αγοραστικό κοινό και ενθαρρύνει όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου να αισθάνονται συναισθηματικά εμπλεκόμενοι στην αγωνιστική ιστορία της LADA. Κατασκευάζοντας εκδόσεις δρόμου των αγωνιστικών αυτοκινήτων και κάνοντας τα αυτοκίνητα LADA πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και σπόρ προσθέτουμε νέα σημασία για τους ιδιοκτήτες LADA."

Η ομάδα LADA Sport LUKOIL ήξερε ότι είχε πολύ δύσκολο έργο ύστερα από τα αποτελέσματα των προκριματικών του Σαββάτου, αλλά υπήρχαν οι προσδοκίες ότι θα μπορούσε να τερματίσει στους βαθμούς και τα να προσφέρει θέαμα στους πολλούς καλεσμένους, τους χορηγούς και τους οπαδούς.

Στο πρώτο από τα δύο σκέλη των 16 γύρων, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012, Rob Huff, είχε ένα καλό ξεκίνημα περνώντας τα Chevrolet των Borkovic και Münnich και το Honda του Bennani, φέρνοντας το LADA Granta του στην 11η θέση. Σε έναν ξέφρενο πρώτο γύρο, όπου τα αυτοκίνητα μάχονταν προφυλακτήρα με προφυλακτήρα, ο Huff βρήκε την ευκαιρία και με μια αποφασιστική κίνηση πήρε την εσωτερική από το Chevrolet του Valente ανεβαίνοντας δέκατος. Πιο πίσω, ο Mikhail Koslovskiy και o James Thompson έκαναν καλές εκκινήσεις και στο τέλος του πρώτου γύρου οKoslovskiy οδηγούσε τον Thompson. Μπροστά τους συνεχίζονταν οι μάχες προσφέροντας θέαμα στο πλήθος.

Ο Huff πίεζε το Granta του στο μέγιστο, και έδειχνε ότι μπορούσε να παλέψει για την όγδοη θέση με τους Coronel, Michelitz και Morbidelli, κρατώντας παράλληλα άνετα το Honda του Bennani πίσω του. Μια σύγκρουση μεταξύ Valente και Borkovic επέτρεψε στους Koslovskiy και Thompson να περάσουν και στα μέσα του αγώνα τα Granta βρίσκονταν στις θέσεις 10, 13 και 15.

Ο Koslovskiy υπερασπιζόταν τη θέση του από τον πρώην οδηγό της F1, Morbidelli, δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία για την ηλικία του συγκριτικά με τον πολύ πιο έμπειρο Ιταλό. Ωστόσο ένα μικρό λάθος του κόστισε ακριβά, καθώς ο Ρώσος ανοίχτηκε περισσότερο από το κανονικό επιτρέποντας στον Morbidelli και τον Thompson να τον περάσουν. Με το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Huff ήταν δέκατος και μέσα στους βαθμούς με τον Thompson 14ο και τον Koslovskiy πίσω του στη 15η θέση.

Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα έδειχαν θετικά για τον Huff. Ο Borkovic ο οποίος ήταν μπροστά του στο grid θα εκκινούσε από τα πιτ λόγω της ζημιάς που υπέστη στον πρώτο αγώνα, έτσι ο Βρετανός είχε μπροστά του τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Lopez. Καθώς τα φώτα έσβησαν, o Lopez δεν ξεκίνησε και ο Huff έκανε ελιγμό για να αποφύγει το Citroen. Ερχόμενος από πίσω ο Morbidelli, χτύπησε το Granta, ωστόσο και οι δύο συνέχισαν.

Οι τρεις οδηγοί της LADA βρίσκονταν σε παράταξη με τον Morbidelli να τους πιέζει, όταν μια επαφή μεταξύ Koslovskiy και Thompson οδήγησε τον Ρώσο σε εγκατάλειψη. Αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Huff ως αποτέλεσμα της επαφής στην έναρξη του αγώνα. Ο Thompson, ο οποίος στον περσινό αγώνα είχε τερματίσει πέμπτος, κάνοντας και πάλι έναν γενναίο αγώνα, κατάφερε να τερματίσει 12ος.

Mikhail Koslovskiy: "Ήθελα να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα εδώ και το αυτοκίνητό μου δούλευε πολύ καλά όλο το Σαββατοκύριακο έτσι σκέφτηκα ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία για τους Ρώσους οπαδούς. Ένα μικρό λάθος στον πρώτο αγώνα και η επαφή στον δεύτερο μας στέρησαν τη δυνατότητα αυτή τη φορά."

Rob Huff: "Είναι υπέροχο να φέρνω το LADA Granta στους βαθμούς και πάλι. Αγωνίστηκα όσο πιο σκληρά μπορούσα εδώ και νομίζω φάνηκε. Ο δεύτερος αγώνας ήταν απογοητευτικός, καθώς ο Morbidelli με χτύπησε δυνατά και ήταν αδύνατο να συνεχίσω, είμαι σίγουρος ότι θα παίρναμε πεισσότερους βαθμούς."

James Thompson: "Ο τερματισμός και στους δύο αγώνες είναι μια μικρή ανταμοιβή για τις προσπάθειες της ομάδας υποθέτω, αλλά η 12η θέση στον δεύτερο αγώνα ήταν δύσκολη και χαίρομαι που γλίτωσα την εγκατάλειψη σήμερα."

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον τελευταίο αγώνα επί Ευρωπαϊκού εδάφους στο σιρκουί του Spa Francorchamps, στο Βέλγιο στις 21-22 Ιουνίου.