19.6.14

Η LADA Sport LUKOIL στο θρυλικό Spa

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στο υποβλητικό Circuit de Spa-Francorchamps αυτό το Σαββατοκύριακο (21-22 Ιουνίου). Η LADA Sport LUKOIL έχει μέτριες φιλοδοξίες και ελπίζει ότι το άστατο μικροκλίμα της περιοχής μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Η επίσκεψη του WTCC στο Spa-Francorchamps είναι ο τελευταίος Ευρωπαϊκός γύρος της σεζόν του 2014 και σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη του πρωταθλήματος στην θρυλική πίστα ύστερα από τη μία και μοναδική φορά πίσω στο 2005, όταν αποτέλεσε υποστηρικτική εκδήλωση στα πλαίσια του αντίστοιχου διάσημου 24ωρου αγώνα αντοχής.


Ο ιστορικός χώρος βρίσκεται μέσα στο υπέροχο Δάσος των Αρδεννών στη Βελγική επαρχία της Λιέγης και οι παγκοσμίου φήμης στροφές όπως η Eau Rouge, η Pouhon και η Blanchimont, τον κάνουν μία από τις σκληρότερες προκλήσεις του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι Βρετανοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Rob Huff, είχαν και οι δύο συμμετάσχει στον παρθενικό αγώνα του WTCC στο Spa το 2005.

James Thompson: "Όπως και σχεδόν κάθε άλλος οδηγός αγώνων στον πλανήτη, λατρεύω το Spa-Francorchamps. Μου αρέσει η ροή του σιρκουί, το πώς μπορείς να επιτεθείς στις γρήγορες στροφές με υψηλές ταχύτητες και να είσαι σε ένα καλό ρυθμό, και το πώς οι οδηγοί μπορούν να κάνουν περισσότερο τη διαφορά από ό,τι σε πολλά από τα άλλα πιο σφιχτά και τεχνικά σιρκουί που επισκέπτεται το WTCC, όπου ως επί το πλείστον εξαρτάσαι από τις αντοχές του αυτοκινήτου σου.

"Απολαμβάνω την ευκαιρία να οδηγήσω εκεί και πάλι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα είναι ένα πραγματικά δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη LADA Sport LUKOIL λόγω του μήκους της διαδρομής και των υψηλών ταχυτήτων. Φυσικά, ο απρόβλεπτος καιρός είναι άλλη μια μεταβλητή εκεί, καθώς συνήθως βρέχει και δεν μπορείς να επικαλεστείς τις προβλέψεις• ό,τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συμβεί, συνήθως δεν γίνεται. Μπορεί να βρέχει στο ένα άκρο του σιρκουί και στο άλλο να έχει ξηρασία, αλλά το LADA Granta TC1 έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό σε μικτές συνθήκες, όπου χρειάζεται καλή μηχανική πρόσφυση."

Rob Huff: "Για τον Αγώνα του Βελγίου στο Spa, έχω σχετικά περιορισμένες φιλοδοξίες, καθώς το μήκος και η γρήγορη φύση της πίστας είναι απίθανο να ευνοήσει το LADA Granta TC1. Πραγματικά προσευχόμαστε για βροχή καθώς ο καιρός είναι ευμετάβλητος στο Δάσος των Αρδεννών. Το Granta έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε δύσκολες συνθήκες και μπορούμε να έχουμε μια καλή θέση στους βαθμούς αν ανοίξουν οι ουρανοί."

Για τον νεαρό Ρώσο άσσο της LADA Sport της LUKOIL, Mikhail Kozlovskiy, αυτή θα είναι η πρώτη του εξόρμηση στο Δάσος των Αρδεννών.

Mikhail Kozlovskiy: "Το Spa-Francorchamps είναι ένα πολύ περίπλοκο σιρκουί και δεν έχω βρεθεί ποτέ εκεί, αλλά προσπάθησα να μάθω αυτό τη διαδρομή με τη χρήση προσομοιωτή και διάφορα βίντεο. Ελπίζω να προσαρμοστώ σε αυτό γρήγορα και να είμαι κοντά στους team-mates μου, όσον αφορά στο χρόνο γύρου. Έχουν μεγάλη εμπειρία και η γνώση τους θα βοηθήσει την ομάδα. Το Spa είναι αναμφισβήτητα μια θρυλική πίστα, με το μεγαλύτερο μήκος στο ημερολόγιο και η διάταξή του είναι πολύ δύσκολη, ειδικά οι στροφές όπως η Eau Rouge!"