15.7.14

Ο Πρόεδρος της LADA ανακοινώνει τα αποκαλυπτήρια του νέου LADA Vesta WTCC

Το ολοκαίνουριο όπλο της LADA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), βασισμένο στο LADA Vesta, θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας (27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου), επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της LADA Bo Andersson.


Το LADA Vesta, του οποίου επίσημη φωτογραφία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, είναι ένα εντελώς καινούριο sedan της κατηγορίας B, θα αντικαταστήσει το LADA Priora και έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Η AVTOVAZ βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της παραγωγής και έχει αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα πρωτότυπα του Vesta, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της κατηγορίας B της LADA και θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική αντίληψη του Ρώσου κατασκευαστή, έχοντας κληρονομήσει το DNA από το πρωτότυπο LADA XRAY, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2012.

Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της LADA Sport πιστεύουν ότι το μέγεθος και οι διαστάσεις του LADA Vesta είναι ιδανικά για το χτίσιμο ενός ανταγωνιστικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

"Οι αγώνες είναι η σωστή προσέγγιση για τη LADA," είπε ο κ. Andersson σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. "Έχουμε πολλούς οπαδούς και ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, έτσι η εμπλοκή της εταιρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σημαντική και πρέπει να κερδίσουμε. Οι επισκέπτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να δουν το νέο αγωνιστικό LADA Vesta που έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC)."