31.7.14

Η LADA Sport LUKOIL έτοιμη για τον Αγώνα της Αργεντινής

Αισιοδοξία υπάρχει στο στρατόπεδο της LADA Sport LUKOIL ύστερα από ένα παραγωγικό διάλειμμα στα μέσα της σεζόν, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) επιστρέφει στην Αργεντινή, στο Autodromo Termas de Rio Hondo (2-3 Αυγούστου).


Η πίστα μήκους 4,8 χιλιομέτρων βρίσκεται στις παρυφές του Termas de Rio Hondo, στην επαρχία του Santiago del Estero, εγκαινιάστηκε το 2008, ωστόσο παρέμενε άγνωστο έδαφος για το WTCC μέχρι πέρυσι.

Οι ομάδες και οι οδηγοί θα πρέπει να ρυθμίσουν τα αυτοκίνητά τους για τη διαδρομή κατά τη διάρκεια των σύντομων περιόδων ελεύθερων δοκιμών και η LADA Sport LUKOIL είναι αισιόδοξη ότι τα τρία Granta Sport, τα οποία διαθέτουν μια σειρά από βελτιώσεις αλλά και σημαντικά ελαφρύτερη κατασκευή, θα είναι ανταγωνιστικά στο έδαφος της Αργεντινής.

Ο Mikhail Kozlovskiy κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας όντας γρηγορότερος από τους πιο έμπειρους teammates του στην μόλις πρώτη του παρουσία στο θρυλικό Circuit de Spa-Francorchamps του Βελγίου, τον Ιούνιο. Ο νεαρός Ρώσος άσσος ελπίζει ότι θα έχει τη δυναμική και στην Αργεντινή και επισημαίνει ότι στόχος παραμένει ο τερματισμός με το βελτιωμένο LADA Granta Sport, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη ενός βάθρου στο Legends Race, υποστηρικτικό αγώνα στα πλαίσια του Ρωσικού γύρου του DTM (12 Ιουλίου).

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rob Huff και ο συμπατριώτης του James Thompson συμμερίζονται την αισιοδοξία του Kozlovskiy. Εξάλλου ο Huff ταξιδεύει στην Αργεντινή μετά από μια θριαμβευτική συμμετοχή σε έναν αγώνα ιστορικών Super Touring αυτοκινήτων στο Silverstone Classic, το οποίο θεωρείται "το Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στον κόσμο".