3.8.14

Ο Huff και η LADA Sport LUKOIL στην pole position

Οι άοκνες προσπάθειες της ομάδας LADA Sport LUKOIL έφεραν τελικά αποτελέσματα στο αυτοκινητοδρόμιο Autodromo Termas de Rio Hondo της Αργεντινής, όπου ο Rob Huff προκρίθηκε στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών (Q2) και σημείωσε τη δέκατη θέση, την καλύτερη φετινή του επίδοση (Σάββατο 2 Αυγούστου). Αυτό θα του επιτρέψει να εκκινήσει το δεύτερο σκέλος από την pole position χάρις στον κανονισμό της ανεστραμμένης εκκίνησης που ισχύει για τους δέκα πρώτους οδηγούς.


Η γιγάντια προσπάθεια της ομάδας να εξελίξει το LADA Granta Sport TC1 και να βελτιώσει το χειρισμό και την ισορροπία του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των έξι εβδομάδων, έτυχε επαίνων από τους τρεις οδηγούς της LADA Sport LUKOIL – Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy – καθώς η πρόοδος ήταν αναμφισβήτητη από τα πρώτα κιόλας ελεύθερα δοκιμαστικά.

Το LADA Granta WTCC φαινόταν ισχυρό από την αρχή, με τους Huff, Thompson και Koslovskiy να μάχονται σταθερά μέσα ή πολύ κοντά στην πρώτη δεκάδα και να είναι μια πραγματική απειλή για τα Chevrolet και τα Honda.

Η ζέστη ήταν αρκετή και κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου καθώς η ομάδα LADA Sport LUKOIL παρακολουθούσε τις προσπάθειες των οδηγών της να μπουν στην δωδεκάδα και να προκριθούν στο Q2.

Ο Kozlovskiy ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε την προσπάθεια του, σημειώνοντας τον 16ο ταχύτερο χρόνο. Ο Thompson ήταν προσωρινά δωδέκατος μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταβλο Huff, ο οποίος τελικά, πραγματοποιώντας έναν γρήγορο γύρο κυριολεκτικά στην εκπνοή του χρόνου, άρπαξε την 11η θέση ρίχνοντας τον teammate του στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο James θα εκκινήσει και τους δύο αγώνες από τη 13η θέση.

Υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία στο στρατόπεδο της LADA Sport LUKOIL για το Q2, γνωρίζοντας ότι η pole position για το δεύτερο αγώνα του Σαββατοκύριακου, με την ανεστραμμένη εκκίνηση των δέκα πρώτων, ήταν ένα από τα ενδεχόμενα.

Ο Huff, βασιζόμενος στην εμπειρία του, περίμενε μέχρι τα τελευταία λεπτά της περιόδου πριν βγει για τον ένα και μοναδικό γρήγορο γύρο που, ο οποίος προς τέρψη όλων, ήταν αρκετός για να τον φέρει στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης και στην pole position για το δεύτερο αγώνα της Κυριακής (3 Αυγούστου).


Βγαίνοντας από το LADA Granta του και υπό τα χειροκροτήματα των μηχανικών του, ο Huff δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά, διότι όλη η σκληρή δουλειά τους έφερε αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι πιο γρήγοροι ακόμα, αλλά βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση και ανυπομονώ να τοποθετήσω το LADA Granta Sport μου στην πρώτη σειρά του grid αύριο!"

Ο James Thompson ήταν απογοητευμένος που δεν προκρίθηκε στο Q2 την τελευταία στιγμή παρόλες τις καλές του εμφανίσεις στις ελεύθερες δοκιμές: "Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά καλό και έχω απολαύσει πάρα πολύ την οδήγηση αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι κρίμα που δεν περάσαμε στη δεύτερη περίοδο των προκριματικών. Δεν είχα πετύχει το γύρο που ήθελα, αλλά το LADA Granta αποκρινόταν καλά και, με λίγο περισσότερο χρόνο, θα ήμασταν σε θέση να τελειοποιήσουμε το αυτοκίνητο."

Ο Kozlovskiy ήταν αισιόδοξος για την ομάδα, αλλά δυσκολεύτηκε να πάρει το μέγιστο από το αυτοκίνητο στις κατατακτήριες: "Είχα θέματα με το κράτημα και μια δόνηση στον πρώτο μου γύρο στις κατατακτήριες. Κάναμε κάποιες αλλαγές αλλά δεν λειτούργησαν για μένα."

Οι αγώνες της Κυριακής (3 Αυγούστου) προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία για την ομάδα LADA Sport LUKOIL, καθώς ελπίζει να μετατρέψει το σπουδαίο αποτέλεσμα σε μια καλή θέση στον τερματισμό.

Οι Γύροι 15 και 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) στο Autodromo Termas De Rio Hondo στην Αργεντινή θα προβληθούν ζωντανά από το Eurosport σήμερα Κυριακή στις 14:15 και 15:25 τοπική ώρα (20:15 και 21:25 αντίστοιχα ώρα Ελλάδας).