26.2.15

Ο Πρόεδρος της LADA προσβλέπει σε μια επιτυχημένη σεζόν για το Vesta TC1

Ο Πρόεδρος της LADA, Bo Andersson, σχολίασε σχετικά με τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα LADA Vesta TC1 τα οποία έχουν ήδη φθάσει στην Αργεντινή για να συμμετάσχουν στον πρώτο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (6-8 Μαρτίου).


"Το νέο αγωνιστικό το οποίο βασίζεται στο μοντέλο Vesta φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό και οι οδηγοί μας επιβεβαιώνουν την τεράστια δυναμική του στην πίστα. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις δύο ημέρες πριν από το ντεμπούτο του Vesta TC1 στην πίστα, ξεκινήσαμε μια σειρά προπαραγωγής της έκδοσης δρόμου του Vesta στο Izhevsk* (Ρωσία), όπου και θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015 η μαζική παραγωγή αυτού του μοντέλου."

"Το Vesta είναι ένα καθολικά Ρωσικό προϊόν, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο εργοστάσιο μας στη Ρωσία. Όσον αφορά στο αγωνιστικό Vesta TC1, ο σχεδιασμός και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατασκευής έγιναν από τη LADA και τη LADA Sport, παρόλο που έχουμε εν μέρει εμπλέξει και τον εδώ και καιρό εταίρο μας, την Oreca. Μας βοηθούν με την τεχνογνωσία τους, συνεργαζόμενοι με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς μας. Η Oreca είναι ο προμηθευτής κινητήρων μας• ο νέος τους turbo κινητήρας των 380bhp έχει βελτιωθεί σημαντικά συγκριτικά με την μονάδα που χρησιμοποιήθηκε στο LADA Granta το 2014. Οι Γάλλοι εταίροι μας βοήθησαν επίσης στον τομέα της αεροδυναμικής, η οποία χαρίζει τώρα πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στην ευθεία και καλύτερη συνολική απόδοση. Ωστόσο, το αγωνιστικό LADA Vesta είναι σίγουρα «Μια Ρωσική Προσπάθεια». Εύχομαι στην ομάδα μας LADA SPORT ROSNEFT μια πολύ επιτυχημένη σεζόν, και πιστεύω ότι θα πετύχουμε περισσότερες νίκες φέτος."

*Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της LADA βρίσκονται στις πόλεις Togliatti και Izhevsk.