16.2.15

Το LADA Vesta TC1 για πρώτη φορά στην πίστα

Την περασμένη εβδομάδα, η LADA SPORT ROSNEFT ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών με το ολοκαίνουργιο LADA Vesta TC1, το οποίο αντικαθιστά το μοντέλο LADA Granta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC).

Και οι τρεις οδηγοί του Ρώσου κατασκευαστή - Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy - έφθασαν στην τεχνική βάση της ομάδας στο Circuit de Nevers στο Magny-Cours της Γαλλίας, για να δοκιμάσουν το Vesta πριν από τον πρώτο Γύρο του WTCC στην Αργεντινή (6-8 Μαρτίου).


Στα μέσα Ιανουαρίου, η ομάδα διεξήγαγε εξαντλητικές δοκιμές στον νέο – κατασκευασμένο από την ORECA – κινητήρα των 380bhp, και η εξέλιξή του του θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα.

Το LADA Vesta TC1 είναι ένα state-of-the-art αγωνιστικό αυτοκίνητο και βασίζεται στο μοντέλο LADA Vesta, το οποίο θα τεθεί σε μαζική παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Victor Shapovalov, επικεφαλής της ομάδας LADA SPORT ROSNEFT: "Το νέο αυτοκίνητο ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες μας δεδομένου ότι αναπτύσσει υψηλότερες ταχύτητες στην ευθεία, έχει μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές και πολύ βελτιωμένη αεροδυναμική. Φυσικά, η ομάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της – αυτό είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο χτίστηκε από το μηδέν και γι’ αυτό απαιτούνται ακόμα περισσότερες δοκιμές.

"Δυστυχώς, λόγω της πρόωρης έναρξης της σεζόν φέτος, πιεζόμαστε χρονικά και είναι προφανές ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν κατά τους πρώτους Γύρους του WTCC. Η ομάδα έχει ολοκληρώσει ένα τεράστιο όγκο δουλειάς κατά τους δύο αυτούς μήνες και ακόμα εργαζόμαστε 24 ώρες την ημέρα ώστε να προετοιμαστούμε για τον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και, παρόλο που η ομάδα άρχισε τις δοκιμές με καθυστέρηση, είμαστε έτοιμοι να μπουμε στην μάχη στην πίστα από την αρχή της σεζόν".

Rob Huff: "Έχοντας οδηγήσει το νέο LADA Vesta TC1 δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα ιδανικό αγωνιστικό αντάξιο μιας σωστής προσπάθειας για το 2015. Δείχνει ότι η LADA ως κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο αυτής της ποιότητας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έχοντας κερδίσει με το LADA Granta πέρυσι, ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο και πιστεύω ότι αυτό είναι το όχημα που θα μας πάει εκεί."

James Thompson: "Οπτικά, το νέο LADA Vesta είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το περσινό Granta, ακόμη και για έναν ειδήμονα. Η πρώτη μου εμπειρία πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου επιβεβαίωσε ότι είναι τόσο καλό όσο φαίνεται και δείχνει ότι θα έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να ανταγωνιστούμε στο ίδιο επίπεδο με τις αντίπαλες εργοστασιακές ομάδες, αν και οι πραγματικές δυνατότητες του Vesta θα γίνουν εμφανείς κατά τη διάρκεια των πρώτων αγώνων. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να πιεστεί σκληρά και θα είναι πολύ πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του, ακόμα και στις πιο βασική του εξέλιξη. Τελικά, οι ελλείψεις του Granta έχουν ξεπεραστεί λόγω καλής μηχανικής και αεροδυναμικής."

Mikhail Kozlovskiy: "Ανυπομονώ να πάρω μια γεύση από το νέο αυτοκίνητο στην πίστα! Το LADA Vesta χτίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό της ομάδας μας. Οι μηχανικοί δημιούργησαν το αυτοκίνητο με βάση την εμπειρία των δύο ετών με το Granta WTCC και πιστεύω ότι το Vesta θα έχει λόγο από το πρώτο κιόλας ξεκίνημα."