11.3.13

Περισσότερες δοκιμές για τη LADA Sport στο Magny-Cours

Η LADA Sport Lukoil πραγματοποιεί τις δεύτερες δοκιμές της χρονιάς σε πίστα, στο Magny-Cours και πάλι, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Η ομάδα επικεντρώνεται στο αγωνιστικό set-up και στον έλεγχο των τεχνικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Από τις δοκιμές στην πίστα του Magny-Cours (25-28 Φεβρουαρίου 2013)

Τη Δευτέρα το πρωί, το λιωμένο χιόνι στην πίστα περιόρισε τη δραστηριότητα των James Thompson και Alexey Dudukalo σε μερικούς γύρους μόνο. Η ομάδα είχε περισσότερη τύχη την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν οι στεγνές συνθήκες εδωσαν τη δυνατότητα για ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών.

Ο Thompson σχολίασε: "Δοκιμάσαμε μερικά βασικά πράγματα που ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα από τα δυνατά σημεία του Granta είναι το μικρό μέγεθος και συνεπώς η καλή αεροδυναμική αντίσταση. Ενδεχομένως, αν μπορέσουμε να το μεγιστοποιήσουμε αυτό, μπορούμε να επιτύχουμε μια άριστη τελική ταχύτητα. Το αυτοκίνητο είναι επίσης πολύ ευκίνητο στις αλλαγές κατεύθυνσης και στις αργές στροφές. Μέχρι στιγμής, η γενική εντύπωση είναι θετική, αλλά έχουμε κάποιες πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές λύσεις για να δοκιμάσουμε."

Ο Dudukalo δήλωσε: "Ήταν η πρώτη μου φορά στο αυτοκίνητο και επίσης η πρώτη μου επίσκεψη στο Magny-Cours. Μου άρεσε πολύ το Granta. Είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο και αντιδρά στις τροποποιήσεις. Κατάφερα να το προσαρμόσω στο στυλ οδήγησής μου, και αισθάνθηκα τις αλλαγές. Γι’αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη μου φορά με το νέο μηχανικό μου Arnaud Elizagaray και μου άρεσε η συνεργασία μαζί του και με την ομάδα."

Ο υπεύθυνος της ομάδας Victor Shapovalov κατέληξε: "Μπορώ να πω ότι έχουμε μάθει πολλά σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο set-up."