25.4.13

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τα LADA Granta στη Σλοβακία

Η ομάδα LADA Sport Lukoil θα βρεθεί στη Σλοβακία για τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Slovakia Ring κοντά στην Μπρατισλάβα. Η πίστα αυτή θεωρείται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αφού έχει μήκος σχεδόν έξι χιλιόμετρα. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι είναι επίσης διάσημη και για τις μεγάλες ευθείες, με τη μεγαλύτερη να είναι 900 μέτρα. Φυσικά, αυτό σημαίνει έμφαση στην επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα, σημεία στα οποία το LADA Granta έχει ήδη αποδείξει την απόδοσή του στους πρώτους γύρους του πρωταθλήματος στην Monza και στο Marrakech. Το πλάτος της πίστας είναι 12 μέτρα, κάτι το οποίο αφήνει πολύ χώρο στους οδηγούς για προσπέρασεις. Για μια ακόμη φορά, το σκηνικό προδιαθέτει για μια επική μάχη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Slovakia Ring φιλοξενεί ένα γύρο του FIA WTCC. Ο αγώνας έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πέρυσι, αφού η πίστα εγκαινιάστηκε το 2009. Η Σλοβακία και τα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποτέλεσαν άμεση επιτυχία: το 2012 περισσότεροι από 25.000 θεατές ήρθαν για να παρακολουθήσουν έναν συναρπαστικό αγώνα.

Για τον γύρο αυτό, τα LADA Granta των James Thompson και Mikhail Kozlovskiy θα ξεκινήσουν με ένα μικρό πλεονέκτημα. Το σύστημα εξισορρόπησης βάρους του πρωταθλήματος ενεργοποείται για πρώτη φορά στη Σλοβακία, το οποίο σημαίνει ότι τα LADA Granta θα επωφεληθούν από μια μείωση 20 κιλών στο ελάχιστο βάρος τους. Τα BMW 320 TC θα ξεκινήσουν με το ίδιο πλεονέκτημα. Τα SEAT León και Honda Civic θα τρέξουν χωρίς πρόσθετο βάρος, ενώ τα Chevrolet Cruze θα έχουν το μέγιστο βάρος, 40 κιλά επιπλέον του ελαχίστου.

Ο Βρετανός οδηγός James Thompson δήλωσε: "Το Slovakia Ring είναι μια νέα πίστα για μένα, ακριβώς όπως ήταν και το Marrakech, έτσι πάντα υπάρχει επιπλέον συγκίνηση και ενθουσιασμός όταν αγωνίζεσαι κάπου για πρώτη φορά. Από όσα έχω δει φαίνεται να είναι μια πραγματικά καλή πρόκληση, με πολλά γρήγορα κομμάτια. Έτσι πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, καθώς αυτές οι συνθήκες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό μας. Σε κάθε αγώνα έχουμε νέες βελτιώσεις, έτσι είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλο και πιο γρήγοροι στο πέρασμα της σεζόν. Και αυτό είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να είμαι χαρούμενος και να ανυπομονώ για κάθε αγώνα."

Ο Ρώσος οδηγός Mikhail Kozlovskiy είπε: "Ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω και να βελτιώνομαι ως οδηγός στη Σλοβακία - και είμαι βέβαιος ότι θα έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα σιρκουί για τον πραγματικό οδηγό: υπάρχουν πολλά σημεία για προσπεράσεις και υψηλές ταχύτητες, τα οποία δεν είχαμε δει τόσο πολύ στο Marrakech, καθώς ήταν περισσότερο ένα στενό σιρκουί δρόμου. Πραγματικά ανυπομονώ να οδηγήσω το Granta στο Slovakia Ring, ώστε να μπορώ να μάθω περισσότερα για τις δυνατότητές του."

Ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov σχολίασε: "Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο και η μείωση του βάρους θα μας επιτρέψει να είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι. Το γεγονός ότι αυτή είναι μια γρήγορη πίστα λειτουργεί επίσης υπέρ μας. Έτσι νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε γρήγορους χρόνους. Η πίστα είναι νέα και για τους δύο οδηγούς, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ταλέντο τους. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα και να είναι ανταγωνιστικοί από την αρχή."

Ως συνήθως, οι αγώνες θα μεταδοθούν από το Eurosport, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης. Τα προκριματικά ξεκινάνε το Σάββατο στις 15:30 (τοπική ώρα). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 14:50 και ο δεύτερος μια ώρα αργότερα, στις 15:50.

Η αφίσα του αγώνα