1.4.13

Ο Mikhail Kozlovskiy θα οδηγήσει το δεύτερο LADA Granta

Ο Mikhail Kozlovskiy θα οδηγήσει το δεύτερο LADA Granta για το 2013, αρχής γενομένης από το γύρο του Marrakech. Η ομάδα LADA Sport Lukoil πήρε την απόφαση να αλλάξει οδηγό, λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρέθηκε στη Monza.


Ο Mikhail Kozlovskiy γεννήθηκε στις 17 Οκτώβρη του 1989 στην Αγία Πετρούπολη. Ξεκίνησε από τα καρτ το 2001. Κέρδισε το Seat Leon Cup Ρωσίας το 2008 και το Ρωσικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (κατηγορία Touring Light) το 2010. Το 2012 οδήγησε το LADA Granta στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας (RRC).

Victor Shapovalov (επικεφαλής της LADA Sport Lukoil): "Ο Mikhail είναι ένας νεαρός ταλαντούχος οδηγός. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί στο αυτοκίνητο, στην ομάδα και στη μορφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Είμαστε έτοιμοι να τον υποστηρίξουμε. Έχουμε μια εμπειρία από τη συνεργασία μαζί του στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, όταν ο ίδιος ήταν ένας οδηγός της Lukoil Racing Team LADA και νομίζω ότι η συνεργασία μας στο WTCC θα είναι επιτυχής."

Mikhail Kozlovskiy: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να εντάσσομαι στην ομάδα LADA Sport Lukoil. Κάθε οδηγός αγώνων τουρισμού ονειρεύεται το WTCC και δεν είμαι η εξαίρεση. Ήθελα να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τώρα θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω καλά αποτελέσματα. Το ντεμπούτο στο Marrakech, χωρίς δοκιμές, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά ελπίζω να είμαι γρήγορος και να μην χάσω πάρα πολύ χρόνο με την προσαρμογή. Στην πραγματικότητα το LADA Granta δεν είναι απολύτως "terra incognita" για μένα. Οδήγησα μια παρόμοια έκδοση πέρυσι στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας."