1.7.13

Η LADA Sport Lukoil με τους περισσότερους βαθμούς στην Πορτογαλία

Στις 30 Ιουνίου, η ομάδα LADA Sport Lukoil σημείωσε τους περισσότερους βαθμούς αυτής της σεζόν στον 7ο γύρο του WTCC στην Πορτογαλία. Ο James Thompson τερμάτισε 6ος και στους δύο αγώνες, κάτι το οποίο του έδωσε 16 βαθμούς επιπλέον στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Μετά από επτά γύρους ο Βρετανός οδηγός έχει 29 βαθμούς.

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η LADA Sport Lukoil πήρε 83 βαθμούς και ήταν μπροστά από την Honda, η οποία έφυγε από το Πόρτο με μόνο 57 βαθμούς.


Ο Mikhail Kozlovskiy τερμάτισε 19ος και στους δύο αγώνες, κατάφερε να επιβληθεί σε ορισμένους ανταγωνιστές του και να προσπεράσει αρκετά αυτοκίνητα. Ο Ρώσος οδηγός έπρεπε να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid, επειδή το LADA Granta του υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια της δεύτερης περίοδου των ελεύθερων δοκιμών το Σάββατο και δεν συμμετείχε στις κατατακτήριες.

James Thompson: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το Σαββατοκύριακο. Ήταν το καλύτερο για εμάς από άποψη βαθμών. Οι γύροι στη Μόσχα, όπου ήμουν 5ος, και εδώ, όπου τερμάτισα 6ος και στους δύο αγώνες, έδειξαν ότι έχουμε ήδη ξεπεράσει τους στόχους μας για τη σεζόν. Αρχικά προγραμματίζαμε να είμαστε σταθερά στη μέση του grid και στην πρώτη δεκάδα, αλλά τώρα αισθανόμαστε δυνατοί αρκετά ώστε να είμαστε κοντά στην πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα. Ο γύρος αυτός δεν ήταν εύκολος: η διαδρομή ως σιρκουί δρόμου, οι υψηλές θερμοκρασίες, σχεδόν ακραίες συνθήκες. Στον δεύτερο αγώνα έπρεπε να παλέψω σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα."

Mikhail Kozlovskiy: "Ξεκινώντας από την τελευταία θέση σε ένα σιρκουί δρόμου δεν είναι ό,τι καλύτερο για να έχεις καλά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά μπόρεσα να παλέψω και να κάνω κάποιες προσπεράσεις. Στον πρώτο αγώνα υπήρχαν κάποια προβλήματα με τα φρένα και, πριν από τον δεύτερο, αλλάξαμε τακάκια φρένων, αμορτισέρ και κάποια άλλα εξαρτήματα. Το αυτοκίνητο άρχισε να έχει καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα, κάτι που φάνηκε από το χρόνο γύρου. Η διαδρομή δεν είναι απλή. Η πρώτη και η δεύτερη στροφή ήταν οι πιο δύσκολες για μένα, μου ήταν δύσκολο να επιταχύνω στις εξόδους των στροφών αυτών. Πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα της τηλεμετρίας για να κατανοήσουμε την κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι στην Αργεντινή θα είμαι σε θέση να φέρω καλύτερα αποτελέσματα."

Victor Shapovalov: "Ήταν ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο για μας. Αλλά έχω να πω ότι όταν γίνεσαι καλύτερος σε ένα τέτοιο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Το επίπεδο των πρωταγωνιστών είναι πολύ υψηλό και αυτό θέτει συγκεκριμένα στάνταρτ. Αλλά είμαστε έτοιμοι για ακόμα πιο επίμονη δουλειά! Σίγουρα τα αισιόδοξα αποτελέσματά μας κάνουν τις φιλοδοξίες μας όλο και υψηλότερες. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για βάθρο φέτος και ελπίζω ότι η τέλεια ομαδική μας δουλειά θα φέρει τα αποτελέσματα!"

Ο επόμενος γύρος του WTCC θα διεξαχθεί σε ένα μήνα στην Αργεντινή (3 και 4 Αυγούστου).