26.7.13

Οι δοκιμές της LADA Sport Lukoil με το LADA Granta του 2014

Η ομάδα LADA Sport Lukoil ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών στο Magny-Cours. Ο James Thompson οδήγησε στη γαλλική πίστα ένα LADA Granta με νέες προδιαγραφές οι οποίες συμμορφώνονται με τις τεχνικές απαιτήσεις του Πρωταθλήματος για το 2014. Το Magny-Cours αποτελεί την τεχνική βάση της LADA Sport Lukoil και φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.


Victor Shapovalov: "Εργαζόμαστε ήδη στην εξέλιξη του LADA Granta ενόψει της σεζόν του 2014 του WTCC. Αυτό το αυτοκίνητο θα έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση, περισσότερη δύναμη, περισσότερη σταθερότητα και οδηγησιμότητα. Μετά το πρώτο ήμισυ της σεζόν, έχουμε μια σαφή κατανόηση του πώς να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο σε διάφορους τύπους σιρκουί. Τώρα όλοι γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του LADA Granta και μπορούμε να προχωρήσουμε στην εξέλιξή του."

Η σεζόν του 2014 θα ξεκινήσει αργότερα από το συνηθισμένο, στα μέσα Απριλίου (αν και το επίσημο ημερολόγιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη). Έτσι, οι ομάδες θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητα και να ανταποκριθούν στις νέες τεχνικές απαιτήσεις του Πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή δύο LADA Granta ταξιδεύουν προς την Αργεντινή, η οποία θα φιλοξενήσει τον πρώτο φετινό υπερπόντιο γύρο του WTCC στις 3-4 Αύγουστου.


Ακολουθεί ένα clip με στιγμές από το πρώτο ήμισυ της φετινής σεζόν: