4.8.13

Οι οδηγοί της LADA πεπεισμένοι για τις δυνατότητες προσπέρασης στην Αργεντινή

Στις 3 Αυγούστου, η πίστα του Termas de Rio Hondo (Αργεντινή), φιλοξένησε την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού σαββατοκύριακου. Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, πέτυχαν τη 12η και 18η θέση αντίστοιχα. Παρόλα αυτά στον πρώτο αγώνα ο James Thompson θα εκκινήσει από την 11η θέση, καθώς ο οδηγός της Honda, Tiago Monteiro, τιμωρήθηκε για την αλλαγή κινητήρα και θα εκκινήσει τον αγώνα από το πίσω μέρος του grid (σύμφωνα με τους κανόνες του πρωταθλήματος). Στον δεύτερο αγώνα ο James θα εκκινήσει 12ος.


Δυστυχώς, η μέρα ήταν άτυχη για τον Mikhail Kozlovskiy, του οποίου τα αποτελέσματα στα προκριματικά ακυρώθηκαν λόγω παραβίασης του καθεστώτος "parc ferme", όπου κάθε επέμβαση στα αυτοκίνητα απαγορεύεται. Και στους δύο αγώνες ο Mikhail θα εκκινήσει από την τελευταία θέση.

James Thompson: "Αυτή η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, έχει το ίδιο μήκος με την πίστα του Πόρτο, 4.8 km, αλλά η διάταξη είναι εντελώς διαφορετική, και το οδόστρωμα πιο φαρδύ. Είναι λίγο ολισθηρό, επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Έχει επίσης λίγη σκόνη, αλλά συνολικά περιμένουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη. Φυσικά, είμαι λίγο απογοητευμένος, γιατί ήμασταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα σε όλες τις προηγούμενες περιόδους, στα δοκιμαστικά και στις ελεύθερες δοκιμές. Μάλλον υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα, γιατί στις κατατακτήριες το αυτοκίνητο ήταν πιο αργό από ό,τι το πρωί. Αλλά σίγουρα, θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα για τους αγώνες. Τέλος πάντων, υπάρχει κάτι θετικό - είμαστε σταθερά στο Q2. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για τον αυριανό αγώνα, γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπεράσεις σε αυτή την πίστα, και θα παλέψω από την αρχή!"

Mikhail Kozlovskiy: "Φυσικά, είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των κατατακτήριων, αλλά τώρα θα πρέπει να επικεντρωθώ στον αυριανό αγώνα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η πίστα είναι πολύ μεγάλη και γρήγορη, και μπορώ να χρησιμοποιήσω διάφορες τακτικές και ελιγμούς για να κερδίσω κάποιες θέσεις. Νιώθω πολύ σίγουρος σε αυτή την πίστα, στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ήμουν 12ος. Νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ για θέσεις αύριο και να προσπεράσω, παρά την άτυχη θέση στην εκκίνηση."

Η ζωντανή μετάδοση από το Eurosport στις 4 Αυγούστου. Ο πρώτος αγώνας στις 15:00 και ο δεύτερος στις 16:00 (τοπική ώρα).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον James και τον Mikhail να δοκιμάζουν τακτικές slipstreaming: