20.1.14

Ανασκόπηση του 2013, σκέψεις για το 2014

Εν αναμονή της παρουσίασης και των πρώτων δοκιμών του LADA Granta Sport προδιαγραφών 2014 (TC1), οι James Thompson και Mikhail Kozlovskiy μοιράζονται τις σκέψεις τους με τους Έλληνες φίλους της LADA Sport LUKOIL και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού γενικότερα.

James Thompson, Victor Shapovalov και Mikhail Kozlovskiy (photo: Alexey Molotov, 2013)

James Thompson: "Το 2013 ήταν μια άκρως ανταγωνιστική σεζόν και πιστεύω ότι συνολικά κάναμε καλή δουλειά ώστε να είμαστε στην πρώτη δεκάδα και να σημειώνουμε βαθμούς αρκετά συχνά. Είναι κρίμα που στερηθήκαμε μια θέση στο βάθρο, καθώς αυτό θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά άλλαξε την αντίληψη των ανθρώπων για τη LADA Sport. Το γεγονός ότι αγωνιζόμασταν με συνέπεια απέναντι σε πρωταθλήτριες ομάδες βοήθησε στο να κάνει τον κόσμο να μας δει πολύ σοβαρά, κάτι που δεν ήταν πάντα εύκολο. Το 2014 αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας καθώς οι νέοι κανονισμοί μας δίνουν πολύ περισσότερες δυνατότητες, από τεχνικής άποψης, να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας. Είναι τώρα στο χέρι μας να εξελίξουμε το αυτοκίνητο σε ένα πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας θα κάνει σπουδαία δουλειά. Ελπίζω ότι ο καθένας που αγαπά τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και τους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού στην Ελλάδα θα απολαύσει και θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον το συναρπαστικό πρωτάθλημα του 2014. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη!"

Mikhail Kozlovskiy: "Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν, δουλεύοντας σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την εμπειρία που απέκτησα το 2013 είμαι πολύ περισσότερο προετοιμασμένος για την ερχόμενη σεζόν. Και είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δώ το ρυθμό του αυτοκινήτου το επόμενο έτος, καθώς επίσης και να δώ τις επιδόσεις του Rob στο τιμόνι του LADA Granta. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου την περασμένη χρονιά, έτσι, εφαρμόζοντας την εξέλιξη αυτή στο νέο αυτοκίνητο, θα αυξήσουμε σημαντικά τις επιδόσεις μας συνολικά. Τέλος, οι Ρώσοι και οι Έλληνες είναι πολύ καλοί φίλοι. Έχουμε πολλά κοινά, αφού ήμασταν πάντα πολύ κοντά ιστορικά. Έχω έρθει στην Ελλάδα μία φορά και συνάντησα πολλούς φιλικούς ανθρώπους εκεί. Επίσης, πολλοί Ρώσοι ζούν εκεί. Πραγματικά εκτιμούμε την υποστήριξή σας!"

Στο ακόλουθο video κάνουμε μια ανασκόπηση της περασμένης σεζόν παρακολουθώντας την πορεία και εξέλιξη της ομάδας κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος του 2013 (διαθέσιμοι υπότιτλοι και στα Ελληνικά):