8.5.14

Η LADA Sport LUKOIL συγκρατημένα αισιόδοξη για τη Σλοβακία

Η ομάδα LADA Sport LUKOIL είναι στο δρόμο για τη Σλοβακία όπου αυτό το Σαββατοκύριακο (10 - 11 Μαΐου) θα πραγματοποιηθού οι Γύροι 7 και 8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA. Προηγήθηκαν δύο παραγωγικές ημέρες δοκιμών (Τρίτη και Τετάρτη) στο Hungaroring με τα τρία LADA Granta Sport TC1 να δείχνουν σημάδια προόδου.


Το Slovakia Ring βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, και φιλοξενεί το WTCC για τρίτη φορά μετά τα εγκαίνιά της ως η πρώτη μόνιμη πίστα της χώρας το 2009. Σε αντίθεση με την γοητεία της παλιάς πόλης της Μπρατισλάβα, το σχεδιασμένο από τον Hans Roth Slovakia Ring είναι μια υπερσύγχρονη, λειτουργική κατασκευή που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ποικιλία στροφών υψηλής και χαμηλής ταχύτητας, κατάλληλων για εντυπωσιακές μάχες ρόδα με ρόδα, κάτι για το οποίο εξάλλου φημίζονται οι αγώνες του WTCC.

Η ανερχόμενη ομάδα της LADA Sport LUKOIL ξεκίνησε την καμπάνια της στο WTCC για το 2014 αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα νεότητας με το καινούριο αυτοκίνητο ωστόσο το Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία έδειξε ότι αυτά έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται ενώ υπήρξαν και θετικά μηνύματα όσον αφορά στην αξιοπιστία. Η επιμονή και η αποφασιστικότητα της Ρωσικής ομάδας έφερε αποτελέσματα ενώ δεν υπήρξε εφησυχασμός στην επιδίωξή της για ταχύτητα και επιδόσεις. Για το λόγο αυτό όλο το επιτελείο παρέμεινε στην πίστα του Hungaroring για δύο ημέρες εντατικών δοκιμών πριν την αναχώρηση για το Slovakia Ring.

Ο Rob Huff έχει προηγούμενη εμπειρία από το μήκους 5,92km ανατολικοευρωπαϊκό σιρκουί, επιτυγχάνοντας μια νίκη εκεί το 2012. Μια πέμπτη θέση στην πίστα του Paul Ricard τον Απρίλιο ήταν το αποκορύφωμα ενός δύσκολου ξεκινήματος φέτος και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 έχει σχετικά μέτριες φιλοδοξίες για τους δύο αγώνες των 11 γύρων στο Σλοβακικό έδαφος.

Rob Huff: "Οι δοκιμές ήταν πολύ χρήσιμες• αισθάνομαι ότι κάναμε κάποιες καλές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο. Βρήκαμε επίσης κι άλλα πράγματα να βελτιώσουμε, άλλωστε γι’ αυτό είναι οι δοκιμές. Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα. Βελτιώσαμε το χρόνο γύρου μας πάνω από ένα δευτερόλεπτο συγκριτικά με τις επιδόσεις μας το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία και ανυπομονώ να δοκιμάσω τις βελτιώσεις στη Σλοβακία.

"Όσον αφορά στο Slovakia Ring, θα ήθελα να πω ότι είναι ένα φανταστικό σιρκουί. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως το πιο απαιτητικό από την άποψη της ισορροπίας και του setup του αυτοκινήτου. Έχει σχεδόν κάθε είδους στροφές - γρήγορες, αργές, κλειστές και μεγάλες καμπές - και αυτό είναι πολύ δύσκολο για τα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα. Πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή ισορροπία. Είναι καταπληκτική κατασκευή, οι οπαδοί είναι παθιασμένοι και δημιουργούν μια πραγματικά καλή ατμόσφαιρα!"

Ο James Thompson είναι επίσης θετικός μετά από το ενθαρρυντικό διήμερο δοκιμών στη Βουδαπέστη και, ενώ ο Mikhail Kozlovskiy ήταν λιγότερο τυχερός, και οι δύο είναι αισιόδοξοι ότι η LADA Sport LUKOIL θα προχωρήσει μπροστά στη Σλοβακία.

James Thompson: "Είναι πραγματικά ωραίο που είχα την ευκαιρία να κάνω κάποια χιλιόμετρα στο Hungaroring γνωρίζοντας ότι θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία δοκιμών αργότερα την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία. Δοκιμάζουμε νέες λύσεις και ελπίζω ότι θα μας βοηθήσουν στους αγώνες στο Slovakia Ring, δεδομένου ότι είναι ένα δύσκολο σιρκουί με ένα πολύ ενδιαφέρον μίγμα από αργές, μεσαίες και γρήγορες στροφές. Πραγματικά δυσκολευτήκαμε εκεί πέρυσι, καθώς ήταν η πρώτη επίσκεψη της ομάδας στην πίστα και δεν είχαμε την ευκαιρία δοκιμών πριν από τον αγώνα. Θα πρέπει να είναι καλύτερα για μας αυτή τη φορά και στοχεύω να καταφέρω να μπώ στην πρώτη δεκάδα."

Mikhail Kozlovskiy: "Δυστυχώς, δεν ολοκλήρωσα πολλούς γύρους κατά τη διάρκεια του τεστ, επειδή το αυτοκίνητό μου δεν ήταν έτοιμο ακόμα. Έχουμε αλλάξει τον κινητήρα και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στη Σλοβακία από ό,τι στην Ουγγαρία, όπου δεν κατάφερα να τερματίσω στους αγώνες λόγω προβλημάτων στον κινητήρα. Παρολαυτά, οι δοκιμές ήταν χρήσιμες, καθώς συζητήσαμε πολλά πράγματα με τους μηχανικούς, και είμαι βέβαιος ότι οι νέες ιδέες θα έχουν θετική επίδραση στην απόδοση του Granta."

Οι Γύροι 7 και 8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport την Κυριακή 11 Μαΐου στις 13:00 και 17:30 CET αντίστοιχα.