6.5.15

Δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη LADA SPORT ROSNEFT στην Ουγγαρία

Με την ομάδα LADA SPORT ROSNEFT περιορισμένη σε δύο αυτοκίνητα Vesta TC1 για τον Γύρο της Ουγγαρίας στην πίστα του Hungaroring στα περίχωρα της Βουδαπέστης (1-3 Μαΐου), όλες οι ελπίδες για βαθμούς εναποτέθηκαν στους Rob Huff και Mikhail Koslovskiy.


Είχε προηγηθεί το Σάββατο η απόφαση του James Thompson να μην συμμετέχει στους αγώνες ύστερα από επιπλοκές οδοντιατρική φύσης που αντιμετώπισε.

Και οι δύο οδηγοί ήλπιζαν σε καλές εκκινήσεις, ο Huff να εκμεταλλευτεί τις καλές θέσεις του στην εκκίνηση και ο Koslovskiy να ξεκινήσει καλά για να εξαπολύσει την επίθεσή του. Ωστόσο η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Ο Βρετανός κατάφερε να τερματίσει το πρώτο σκέλος στη δέκατη θέση φέρνοντας έναν βαθμό ενώ στο δεύτερο αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη μετά από επαφή. Από την άλλη ο νεαρός Ρώσος εγκατέλειψε και στους δύο αγώνες με μηχανικά προβλήματα.

Victor Shapovalov: "Σαφώς δεν είναι το Σαββατοκύριακο στο οποίο ήλπιζε η ομάδα αλλά το θετικό είναι ότι ο ρυθμός στα προκριματικά γίνεται όλο και καλύτερος με κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Θα βγούμε πιο δυνατοί για την πρόκληση του Nurburgring και θα αξιοποιήσουμε το ρυθμό που σαφώς η Vesta έχει."

Ο Αγώνας της Γερμανίας, ο πολυαναμενόμενος Γύρος στο θρυλικό σιρκουί του Nordschleife, θα πραγματοποιηθεί στις 16 του Μάη.