5.9.15

Ο νικητής του Le Mans Nicolas Lapierre στη LADA SPORT ROSNEFT

Ο νικητής των 24 Ωρών του Mans, Γάλλος Nicolas Lapierre, προσχωρεί στη LADA SPORT ROSNEFT για τους τέσσερις τελευταίους Γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) σε Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη και Κατάρ.


Ο 31χρονος Lapierre είναι πολύ έμπειρος έχοντας τρέξει σε αγώνες καρτ από το 1993, στη συνέχεια με επιτυχία σε διάφορους θεσμούς με μονοθέσια όπως Formula Renault, Formula 3, A1GP και GP2, πριν τη μετάβασή του στην κορυφαία μορφή αγωνιστικών πρωτοτύπων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC).

Ο Γάλλος κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία A1GP το 2005 και το 2006 και πιο πρόσφατα ήταν ο νικητής στην κατηγορία του στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans του 2015. Παρόλο που δεν έχει αγωνιστεί σε αγώνες τουρισμού, έχει ήδη δείξει τον ρυθμό του με το LADA Vesta TC1 σε αποκλειστικές δοκιμές που διεξήχθησαν στις πίστες Paul Ricard και Circuit de Nevers Magny-Cours νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

"Η συμμετοχή με το LADA Vesta TC1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA είναι μια πολύ συναρπαστική πρόκληση για μένα", δήλωσε ο Lapierre. "Έχω οδηγήσει πολλά μονοθέσια και αγωνιστικά πρωτότυπα, αλλά ποτέ δεν έχω κάτσει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τουρισμού. Τα αυτοκίνητα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες και κίνηση στους εμπρός τροχούς είναι καινούργια για μένα και είχα πολλά να μάθω όταν αρχικά μπήκα στο Vesta, αλλά η ομάδα LADA SPORT ROSNEFT με βοήθησε πολύ. Θα κάνω το καλύτερό μου για να μάθω πώς να αγωνίζομαι στο WTCC το συντομότερο δυνατό και ελπίζω να μπορέσω να κερδίσω μερικούς καλούς βαθμούς για τη LADA SPORT ROSNEFT."

Ο Lapierre αντικαθιστά τον Jaap van Lagen, ο οποίος προσχώρησε στην ομάδα πρίν τον Αγώνα της Γερμανίας στο Nürburgring Nordschleife. Η απόδοση του Ολλανδού ήταν εξαιρετικά καλή από την αρχή της περιόδου του με τα χρώματα της LADA SPORT ROSNEFT και η ομάδα θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειές του.

Ο επόμενος Γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην πίστα Motegi Twin Ring της Ιαπωνίας (11-13 Σεπτεμβρίου), η οποία βρίσκεται 145 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τόκιο.