30.6.13

Η LADA Sport Lukoil σημειώνει το καλύτερό της αποτέλεσμα σε προκριματικά για το 2013

Η LADA Sport Lukoil γιορτάζει σήμερα το καλύτερό της αποτέλεσμα σε προκριματικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA για το 2013. Ο James Thompson θα εκκινήσει τον πρώτο αγώνα από την πέμπτη θέση στο grid.


Ο Thompson θα εκκινήσει τον δεύτερο αγώνα από την έκτη θέση (σύμφωνα με τους κανόνες αντιστροφής του grid). O team-mate του Mikhail Kozlovskiy δεν συμμετείχε στα προκριματικά μετά από βλάβη που υπέστη το LADA Granta του στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Έτσι θα εκκινήσει και τους δύο αγώνες της Κυριακής από την τελευταία θέση.

James Thompson: "Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα μας σε κατατακτήριες δοκιμές από την έναρξη της σεζόν. Μια τέτοια υψηλή θέση εκκίνησης είναι πολύ σημαντική εδώ, διότι η προσπέραση είναι πάντα δύσκολη στα σιρκουί δρόμου όπως αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα LADA Sport Lukoil. Τα παιδιά έκαναν μια πραγματικά καλή δουλειά, δουλεύοντας σκληρά τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στις κατατακτήριες. Το πρωί, είχαμε κάποια προβλήματα με την ισορροπία του αυτοκινήτου, αλλά βρήκαμε κάποιες καλές λύσεις μετά από τις ελεύθερες δοκιμές. Νομίζω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο ακόμα περισσότερο - έχουμε το χρόνο πριν από τους αυριανούς αγώνες. Όσο για την πίστα, αυτή ταιριάζει στο LADA Granta μας. Φυσικά, θα ήθελα να το λέω αυτό για κάθε πίστα στο ημερολόγιο του WTCC και δουλεύουμε σκληρά ώστε να κάνουμε το LADA Granta γρήγορο και δυνατό σε κάθε διαδρομή."

Mikhail Kozlovskiy: "Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, ήμουν στην έξοδο μιας στροφής, όταν ο μπροστινός μου τροχός ακούμπησε στις μπαριέρες και κατέστρεψε τμήμα της εμπρός ανάρτησης. Δυστυχώς, το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να επισκευαστεί πριν την έναρξη των προκριματικών, γι 'αυτό θα ξεκινήσω από το πίσω μέρος του grid. Θα παλέψω ούτως ή άλλως και θα εκμεταλλευτώ τυχόν λάθη που άλλοι οδηγοί θα μπορούσαν να κάνουν. Σε γενικές γραμμές, τα σημερινά αποτελέσματα είναι πολύ καλά για την ομάδα, βλέποντας τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο του James. Πρέπει να πω ότι η διάταξη του Circuito da Boavista είναι πολύ ενδιαφέρουσα και όχι η τυπική ενός σιρκουί δρόμου. Συνήθως τα σιρκουί δρόμου αποτελούνται από μερικές μεγάλες ευθείες και σικέιν, αλλά αυτό περιλαμβάνει διάφορες καμπές: γρήγορες, αργές, λίγο απ ' όλα. Ο αυριανός αγώνας απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση, ιδίως με τον εξαιρετικά ζεστό καιρό ο οποίος φέρνει επιπλέον πίεση για τους οδηγούς."

Διόρθωση στα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών:

Ο οδηγός της LADA Sport Lukoil James Thompson θα εκκινήσει τελικά τον αυριανό πρώτο αγώνα στο Πόρτο από την έβδομη θέση στο grid ενώ στον δεύτερο αγώνα θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση.

Σε δύο από τους συμμετέχοντες αρχικά πιστώθηκε πιο αργός χρόνος από αυτόν που σημείωσαν στις κατατακτήριες δοκιμές οπότε μετά από τη διόρθωση, ο James βρέθηκε δύο θέσεις πιο πίσω για τον εναρκτήριο αγώνα στο Circuito da Boavista.