10.7.13

Η LADA Sport Lukoil έτοιμη για ισχυρότερο ανταγωνισμό το 2014

Ένα από τα τελευταία νέα στο WTCC είναι η άφιξη της Citroen το 2014, με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ, Sebastien Loeb. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο WTCC, κάτι που δείχνει την αποτελεσματικότητα αυτού του Πρωταθλήματος στην προώθηση του ονόματός τους. Έξι μάρκες αυτοκινήτων θα είναι στο grid το 2014: οι LADA, Honda, Citroen, Chevrolet, Seat και BMW.


Victor Shapovalov (επικεφαλής της ομάδας LADA Sport Lukoil): "Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι νέοι κατασκευαστές εντάσσονται στο WTCC. Οι αγώνες του πρωταθλήματος πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, και το τηλεπτικό κοινό συνεχώς αυξάνεται. Έτσι, το Πρωτάθλημα αυτό είναι ένα τέλειο εργαλείο μάρκετινγκ για τους κατασκευαστές. Ο ανταγωνισμός, μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρότερα για να εξελίξουμε το LADA Granta μας χρησιμοποιώντας όλη την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει το 2013."

James Thompson: "Είναι υπέροχο ότι κατασκευαστές και ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου έρχονται στο WTCC! Αυτό αυξάνει την αίγλη του Πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Citroen είναι ένα ισχυρός ανταγωνιστής, αλλά αυτό είναι μια νέα πρόκληση για την ομάδα μας. Είμαστε έτοιμοι για περισσότερο ανταγωνισμό! Όσο για τον Sebastien Loeb, είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι ωραίο να αγωνίζεσαι με έναν τέτοιο εξαίσιο οδηγό. Θα έχουμε μια φανταστική σεζόν το 2014!"

Mikhail Kozlovskiy: "Όσο περισσότεροι κατασκευαστές έρχονται στο Πρωτάθλημα, τόσο το καλύτερο! Σίγουρα, αυτό θα κάνει το WTCC ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ο ανταγωνισμός γίνεται ισχυρότερος και οι αγώνες προσελκύουν περισσότερο ενδιαφέρον. Συγχρόνως, αρχίζεις να βελτιώνεις το δικό σου επίπεδο απόδοσης πιο εντατικά. Ο Sebastien Loeb είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Είδα πολλές φορές εμφανίσεις του στο WRC. Οι αγώνες Touring είναι εντελώς διαφορετικοί. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η εμπειρία από τα ράλλυ θα μετατραπεί σε αποτελέσματα στις πίστες. Μια πολύ δύσκολη σεζόν είναι μπροστά!"