1.8.13

Η LADA Sport LUKOIL κάνει ντεμπούτο στην Αργεντινή

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, θα συμμετάσχουν στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 3 και 4 Αυγούστου. Ο αγώνας λαμβάνει χώρα στην Αργεντινή. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα της Νότιας Αμερικής φιλοξενεί ένα γύρο του WTCC. Η Αργεντινή είναι έτσι ο πρώτος σταθμός στους αγώνες εκτός Ευρώπης. Μετά από ένα διάλειμμα πέντε εβδομάδων, οι οδηγοί του WTCC θα συνεχίσουν τη μάχη τους στις πίστες της Νότιας και Βόρειας Αμερικής, πριν ταξιδέψουν στην Ασία.


Το σιρκουί όπου θα αγωνιστούν για πρώτη φορά οι οδηγοί του WTCC βρίσκεται στην τουριστική περιοχή του Termas de Rio Hondo, στην επαρχία του Santiago del Estero, 1300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες. Το μήκους 4,8 χιλιομέτρων σιρκουί εγκαινιάστηκε το 2008 και έχει ήδη φιλοξενήσει αγώνες μοτοσικλετών και εθνικούς αγώνες αυτοκινήτων. Αλλά ο γύρος του WTCC θα είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση τέτοιου μεγέθους που θα πραγματοποιηθεί στο Termas de Rio Hondo.

Το επόμενο έτος, θα υπάρχουν δύο αγώνες στη Νότια Αμερική: ξανά στην Αργεντινή αλλά και στην Curitiba της Βραζιλίας, και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός. Όπως ο επικεφαλής της ομάδας LADA Sport LUKOIL, Victor Shapovalov, σχολιάζει: "Το γεγονός ότι οι διοργανωτές δίνουν τέτοια μεγάλη έμφαση στην περιοχή αυτή δεν είναι σύμπτωση. Η αγορά της Νότιας Αμερικής έχει ενδιαφέρον για πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της LADA. Η AVTOVAZ έχει ξαναρχίσει τις εξαγωγές αυτοκινήτων στη Νότια Αμερική μετά από ένα διάλειμμα 15 χρόνων, και η συμμετοχή των αυτοκινήτων LADA σε διεθνείς αγώνες στην περιοχή είναι πολύ σημαντική για τη μάρκα LADA και για την εικόνα του κατασκευαστή."

Με όρεξη για δράση για μια ακόμη φορά, οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, μίλησαν για τις εντυπώσεις τους από τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου στην Αργεντινή.

Ο δύο φορές Πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, James Thompson, δήλωσε: "Το σιρκουί του Termas de Rio Hondo θα είναι νέο για όλους τους οδηγούς του WTCC εκτός από τον τοπικό οδηγό ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο WTCC σε αυτόν το γύρο. Έτσι, είναι ένα βήμα προς το άγνωστο, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα αρχίσουν πραγματικά επί ίσοις όροις, όσον αφορά στη γνώση της διαδρομής. Τα δοκιμαστικά της Παρασκευής θα είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στην πίστα και να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητές της. Κατά τις θερινές διακοπές κάναμε κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο, όπως κάνουμε συνήθως από αγώνα σε αγώνα. Έτσι, αυτός ο γύρος θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δοκιμάσουμε μερικά νέα εξαρτήματα και πραγματικά ανυπομονώ να οδηγήσω και πάλι!"

Ο ομόσταυλός του, Mikhail Kozlovskiy, πρόσθεσε: "Έχω ήδη μάθει οπτικά την πίστα και είχα την ευκαιρία να περπατήσω και να μελετήσω τη διαδρομή με τα πόδια. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τη συγκρίνεις με οποιαδήποτε άλλη πίστα από αυτές που έχουμε αγωνιστεί στο πρώτο ήμισυ της σεζόν. Είναι πολύ μεγάλη και γρήγορη και όλες οι στροφές είναι αρκετά γρήγορες. Μοιάζει με μια τυπική διαδρομή για μοτοσικλέτες υποθέτω. Υπάρχει μια μεγάλη ευθεία, η οποία έχει μήκος περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, κάτι που μας δίνει σίγουρα κάποιες καλές ευκαιρίες για slipstreaming. Υπάρχουν ακόμα εργασίες σε εξέλιξη γύρω από το οδόστρωμα, οι οποίες επηρεάζουν την επιφάνεια, καθώς υπάρχει κάποια σκόνη και άμμος ακόμα σε αυτό. Οι τοπικές καιρικές συνθήκες και ο άνεμος θα έχουν επίσης επιπτώσεις στην πίστα: θα πρέπει απλά να δούμε πώς επιδρούν στην απόδοση του αυτοκινήτου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα εμπόδια. Σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ!"

Όλη η δράση θα παίζει ζωντανά στο Eurosport στις 3-4 Αυγούστου. Παρακολουθήστε τις κατατακτήριες δοκιμές στο Eurosport 2 στις 16:45 (τοπική ώρα) το Σάββατο. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα), την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος ξεκινά μία ώρα αργότερα στις 16:00.