2.10.13

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL στο Togliatti

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο οδηγός της LADA Sport LUKOIL, Mikhail Kozlovskiy, έλαβε μέρος στον τελευταίο για το 2013 γύρο του LADA Granta Cup ο οποίος διεξήχθη στο σιρκουί δρόμου του Togliatti, την πατρίδα της LADA. Ο Mikhail μοιράστηκε ένα Granta με τον Vladislav Nezvankin, τον επικεφαλής του LADA Granta Sport project. Στον πρώτο αγώνα τερμάτισαν στην τρίτη θέση και ανέβηκαν στο πόντιουμ. Μάλιστα παρέλαβαν το τρόπαιό τους από τον άλλο οδηγό της ομάδας, τον James Thompson.


Μετά τον αγώνα οι δύο οδηγοί της LADA Sport LUKOIL μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας, Victor Shapovalov, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο Πωλήσεων και Marketing της LADA, Artyom Fedosov, και συμμετείχαν σε συνέντευξη τύπου με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου μίλησαν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα του WTCC.

Εξάλλου ο James Thompson είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της LADA Sport στην πόλη. Εκεί παρακολούθησε τη διαδικασία παραγωγής των εκδόσεων δρόμου των LADA Granta Sport, τα οποία εξοπλίζονται με κινητήρα 1,6 λίτρων και 120 ίππων, ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου 16", καθώς και με μεγαλύτερης διάστασης δισκόφρενα. Τα LADA Granta Sport φτάνουν τα 100 km/h σε 9,5 sec ενώ η τελική τους ταχύτητα αγγίζει τα 197 km/h.

Ο James, ο οποίος οδηγεί την WTCC έκδοση του LADA Granta Sport, σχολίασε αναφορικά με τη σημασία της σχέσης μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων:

"Η παραγωγή εκδόσεων δρόμου των αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι πολύ σημαντική διότι πολλές λύσεις που χρησιμοποιούνται στους αγώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των μοντέλων μαζικής παραγωγής. Το Lada Granta Sport είναι η καλύτερη επιλογή για νέους οδηγούς οι οποίοι επιθυμούν μια σπορ επιλογή σε προσιτή τιμή."

Το LADA Granta Sport πωλείται στη ρωσική αγορά στην τιμή των 11.000 ευρώ περίπου.