23.9.13

Άλλος ένας τερματισμός στο TOP - 6 για τη LADA στη Suzuka

Ο ιαπωνικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη θρυλική πίστα της Suzuka, ήταν για την ομάδα LADA Sport LUKOIL μια λαμπρή επιστροφή στους βαθμούς. Ο James Thompson τερμάτισε έκτος στον πρώτο αγώνα, ένα αποτέλεσμα που τον ανεβάζει μια θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών. Με δύο γύρους να απομένουν, ο Άγγλος βρίσκεται στην 14η θέση. Στον δεύτερο αγώνα, ο δύο φορές πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού ξεκίνησε 12ος και σύντομα βρέθηκε στην ένατη θέση. Ωστόσο στην τελευταία στροφή χτυπήθηκε από πίσω από το SEAT του Marc Basseng και έχασε τη θέση του, τερματίζοντας 12ος. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Γερμανό οδηγό με ποινή 30 δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα ο James τελικά να κατατάσσεται 11ος.

Ο Mikhail Kozlovskiy ήταν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακός στον πρώτο αγώνα, αφού κατάφερε να αναρριχηθεί από την 22η στην 15η θέση. Στον δεύτερο αγώνα ο Ρώσος οδηγός δέχτηκε ποινή διέλευσης από τα πιτ λόγω άκυρης εκκίνησης. Τελικά, ο Mikhail ήταν 19ος.


Η Suzuka επίσης θα μείνει αξέχαστη για την αφθονία των περιστατικών όπως τρακαρίσματα αλλά και επαφές, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL έπρεπε να αποδείξουν την ικανότητά τους να κρατήσουν τα Granta τους στην πίστα κατά τη διάρκεια και των δύο αγώνων. Ακριβώς όπως και στον προηγούμενο αγώνα στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία είχαμε επίσης υψηλές θερμοκρασίες, σχεδόν 30 βαθμούς Κελσίου καθώς και αρκετή υγρασία. Για τους οδηγούς ήταν ένα πραγματικό τεστ αντοχής, με τη θερμοκρασία στα κόκπιτ να ξεπερνά τους 60 βαθμούς Κελσίου.

James Thompson: "Ο πρώτος αγώνας ήταν φανταστικός: είχαμε πολύ καλό ρυθμό καθόλη τη διάρκεια και η πίστα μας έδωσε κάποιες ευκαιρίες για προσπέραση, οπότε είχαμε μια καλή μάχη. Πάντα έχεις κάποιους πραγματικά ανταγωνιστικούς οδηγούς στην πρώτη δεκάδα, γι'αυτό έπρεπε να αμύνομαι σε όλη την κούρσα και να είμαι βέβαιος ότι διατηρώ την πόρτα κλειστή για τους οδηγούς πίσω μου, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Είχαμε επίσης μερικές δύσκολες στιγμές, όπως όταν εμφανίστηκαν μπροστά μου πολλά αυτοκίνητα μαζί, και ήταν δύσκολο να τους αποφύγουμε. Σίγουρα είμαι χαρούμενος με την απόδοση του αυτοκινήτου, το οποίο έδειξε πολύ σταθερό. Όμως ο δεύτερος αγώνας ήταν απογοητευτικός. Είχα ανέβει ένατος, αλλά λίγο πριν το τέλος ο Marc Basseng, ο οποίος ήταν πίσω μου, με χτύπησε και έτσι έπεσα 12ος. Αυτή πραγματικά δεν είναι καθόλου αθλητική συμπεριφορά, και οι αγωνοδίκες είχαν ήδη κάτι να πουν γι'αυτό. Τώρα πάμε στη Σαγκάη, η οποία είναι μια πολύ γρήγορη διαδρομή, και όλοι αισθάνομαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον."

Mikhail Kozlovskiy: "Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν ήταν απογοητευτικό καθώς κατάφερα να κερδίσω κάποιες θέσεις κατά τους πρώτους γύρους και ήταν μια καλή εμπειρία. Έχουμε βελτιώσει το αυτοκίνητο πολύ και αυτό έχει γίνει σίγουρα πιο σταθερό σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Στο δεύτερο σκέλος πετάχτηκα στην εκκίνηση και τιμωρήθηκα με ποινή διέλευσης. Αυτό με απέκλεισε από τον αγώνα, αλλά μέχρι τότε είχα μια πολύ καλή μάχη, με μερικές επαφές μάλιστα. Μάθαμε πολλά εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μαθήματα για να βελτιώσουμε το set-up του αυτοκινήτου μας στο μέλλον."