17.10.13

Η LADA Sport LUKOIL στην τελική ευθεία του φετινού Πρωταθλήματος

Δύο εβδομάδες απομένουν πριν τους δύο τελευταίους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού για το 2013. Στα τέλη του Οκτώβρη, οι οδηγοί της ρωσικής ομάδας – James Thompson και Mikhail Kozlovskiy – θα πετάξουν για τη Σαγκάη, την πόλη η οποία θα φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο του WTCC στις 2-3 Νοέμβρη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο αυτοκινητοδρόμιο Shanghai International Circuit, έδρα του κινεζικού Grand-Prix της F1. Η γρήγορη πίστα της Σαγκάης (μήκους 5,4 χλμ) εγκαινιάστηκε το 2004 και θα φιλοξενήσει διοργάνωση του WTCC για δεύτερη φορά.


Ο τελευταίος γύρος του WTCC θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακά στο Μακάο. Ο συγκεκριμένος αγώνας υπόσχεται να είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στο φετινό καλεντάρι με τριάντα τέσσερα αυτοκίνητα να στήνονται στην εκκίνηση. Το σιρκουί πόλης του Μακάο θεωρείται πολύ δύσκολο. Είναι μια πολύ γρήγορη και μεγάλη διαδρομή (μήκους 6,1 χλμ), με μια σειρά από "τυφλές στροφές" και χωρίς διαδρόμους διαφυγής. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι τυπικά για τα περισσότερα σιρκουί πόλης, αλλά στο Μακάο, όπου η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ/ώρα, αυτές οι ιδιαιτερότητες υποχρεώνουν τους οδηγούς να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη συγκέντρωση και στην ακρίβεια στην οδήγηση.

Πριν από τους δύο γύρους στην Κίνα και το Μακάο, η LADA Sport LUKOIL θα έχει επίσης ένα τριήμερο πρόγραμμα δοκιμών στο Magny-Cours (Γαλλία). Η ρωσική ομάδα θα συνεχίσει τις δοκιμές νέων τεχνικών λύσεων στην εξέλιξη του LADA Granta ενόψει της σεζόν του 2014.