7.5.15

Ο Jaap van Lagen στο τιμόνι της Vesta TC1 για τον Αγώνα της Γερμανίας

Ο Ολλανδός Jaap van Lagen θα συμμετέχει με την ομάδα LADA SPORT ROSNEFT στον επόμενο Γύρο του WTCC (Γερμανία, 15 – 16 Μαΐου). Ο Ολλανδός επιστρέφει στη LADA SPORT για πρώτη φορά μετά το 2009 καθώς το Πρωτάθλημα προετοιμάζεται για τον πολυαναμενόμενο Αγώνα της Γερμανίας στο Nurburgring – μια διαδρομή στην οποία έχει προηγούμενη εμπειρία, αφού έχει αγωνιστεί σε μια σειρά από αγώνες στην περίφημη "πράσινη κόλαση".


Ο Jaap van Lagen πήρε μέρος σε δοκιμές με τη δεύτερη Vesta TC1 παράλληλα με τον Huff στο Hungaroring νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Van Lagen, ηλικίας 38 ετών, ήταν οδηγός των ομάδων Russian Bears Motorsport και LADA Sport τις χρονιές 2008 και 2009 αντίστοιχα, αρχικά οδηγώντας το LADA 110 και στη συνέχεια το LADA Priora.

Μεταξύ του 2010 και του 2014, ο Ολλανδός οδηγός συμμετείχε σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων των Porsche Supercup, Blancpain Endurance Series, Porsche Carrera Cup Γερμανίας και τις περίφημες 24 Ώρες του Mans. Το 2013 συμμετείχε στις 24 Ώρες του Nurburgring στο Nordchleife. Το 2014 τερμάτισε δεύτερος στο θεσμό ADAC GT-Masters. Ο Jaap van Lagen θα συμμετάσχει επίσης και στις 24 Ώρες του Nurburgring φέτος, μετά τον αγώνα του WTCC.