4.7.15

Ένας βαθμός για τη LADA SPORT ROSNEFT στον Αγώνα της Γαλλίας

Η LADA SPORT ROSNEFT αντιμετώπισε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στην πίστα Paul Ricard, στο Le Castellet της Γαλλίας όπου διεξήχθη ο αντίστοιχος Γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) με αποτέλεσμα έναν βαθμό για τον Jaap van Lagen.


Ο τερματισμός στη δέκατη θέση για τον Van Lagen στο πρώτο σκέλος ήταν μόνο μια μικρή παρηγοριά σε μια κούρσα που είδε τον Nicky Catsburg να αδυνατεί να πάρει εκκίνηση λόγω τεχνικών προβλημάτων και τον Rob Huff να εκκινεί από την ταπεινή 16η θέση ύστερα από τις δραματικές κατατακτήριες δοκιμές του. Εξάλλου στα μέσα του πρώτου γύρου μια σύγκρουση με το Chevrolet Cruze του Γάλλου Gregoir Demoustier εξανάγκασε τον Βρετανό σε εγκατάλειψη. Μάλιστα η ζημιά αποδείχτηκε τόσο σοβαρή ώστε δεν επέτρεψε στο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2012 να συμμετάσχει στο δεύτερο σκέλος.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Nick Catsburg βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης, ύστερα από σκληρή δουλειά της ομάδας η οποία δικαίωσε την απόφαση για μη συμμετοχή στο πρώτο σκέλος ώστε να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες επισκευές. Ο Van Lagen από την πλευρά του ήταν επίσης αισιόδοξος, εκκινώντας από τη δεύτερη θέση του grid.

Καθώς ο αγώνας εκτυλισσόταν, ο Van Lagen δυσκολευόταν να κρατήσει το ρυθμό του απέναντι στους αντιπάλους, φέρνοντας τελικά τη LADA Vesta TC1 στον τερματισμό στην ενδέκατη θέση, μια θέση μπροστά από τον teammate του Catsburg.

Ήταν σαφές για την ομάδα LADA SPORT ROSNEFT ότι τα χαρακτηριστικά και οι υψηλές θερμοκρασίες στο σιρκουί του Paul Ricard δεν ήταν τα κατάλληλα για τη LADA Vesta. Η ομάδα θα δώσει τώρα μεγαλύτερη έμφαση στις δοκιμές αυτής της εβδομάδας στην ίδια πίστα ώστε να κατανοήσει τις ανάγκες του αυτοκινήτου και να ανακτήσει την ορμή της πριν από τον επόμενο γύρο του WTCC στο νέο Πορτογαλικό σιρκουί στο Vila Real.

Rob Huff: "Πραγματικά δεν πήγαμε καλά αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα είναι απογοητευτικό. Όταν εκκινάς με τους λιγότερο έμπειρους οδηγούς, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Πιστεύω ότι ο Demoustier απλά δεν με είδε στις στροφές μετά την εκκίνηση και απλά έστριψε πάνω μου. Από εκείνη τη στιγμή ήμουν ένας επιβάτης σε ενα περιστρεφόμενο αυτοκίνητο με κατεστραμμένο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης."

Jaap van Lagen: "Το αυτοκίνητο είχε καλή ισορροπία στον πρώτο αγώνα, αλλά στερούνταν πρόσφυσης και αυτό προκαλούσε σπινάρισμα των τροχών και φθορά στα ελαστικά οπότε ήταν πολύ δύσκολο να πιέσω ή να αμυνθώ στις αργές στροφές. Είχε πολλή ζέστη και η δέκατη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα. Έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά στον δεύτερο αγώνα και είχα κάποιες καλές μάχες, αλλά δεν μπορούσα να αμύνομαι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα."

Nicky Catsburg: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για μένα, μετά το θέμα με τη ζύγιση στις κατατακτήριες και στη συνέχεια με τη μη δυνατότητα να συμμετάσχω στο πρώο σκέλος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για μένα. Ευχαριστώ τους μηχανικούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να τρέξω στο δεύτερο σκέλος, αλλά πραγματικά δεν ήμουν σε θέση να κάνω πολλά, καθώς το αυτοκίνητο απλά δεν ήταν καθόλου κατάλληλο για τις συνθήκες και είχα έναν πολύ δύσκολο αγώνα."

Επόμενος Γύρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο Αγώνας της Πορτογαλίας στο σιρκουί πόλης Vila Real το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Ιουλίου 2015.