24.3.13

Ο James Thompson στους δέκα πρώτους στα προκριματικά στη Monza

Η πρώτη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού 2013 της FIA στο θρυλικό σιρκουί της Monza στην Ιταλία τελείωσε με ένα πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα για την ομάδα LADA Sport Lukoil. Ο James Thompson θα ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα με το LADA του από την όγδοη θέση*, και τον δεύτερο από την πρώτη σειρά – καθώς, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του WTCC για το grid του δεύτερου αγώνα, στην εκκίνηση αντιστρέφεται η σειρά των 10 πρώτων της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών (Q2).

Στα πιτ της ομάδας

Τα προκριματικά στην έδρα του ιταλικού Grand Prix, με τις γρήγορες ευθείες και τα τεχνικά σικέιν, σημαδεύτηκαν από μια σειρά συγκρούσεων. Μεταξύ των άτυχων ήταν και ο πρωταθλητής Rob Huff, ο οποίος αποκλείστηκε από τις δύο περιόδους μετά από μια σύγκρουση ακριβώς κατά την έναρξη του πρώτου προκριματικού γύρου. Η ομάδα LADA Sport Lukoil είχε επίσης περιπέτειες στο Q1, όταν ο οδηγός του Granta Alexey Dudukalo συγκρούστηκε με τον teammate του Thompson στο φρενάρισμα για το πρώτο chicane. Η ζημιά πλήγωσε περισσότερο την υπερηφάνεια της ομάδας παρά το αυτοκίνητο, αφού ο "Thommo" ήταν ακόμη σε θέση να αγωνιστεί στο Q2 και να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την LADA Sport Lukoil.

Ο James Thompson σχολίασε: "Ο χρόνος στο Q2 ήταν πραγματικά εκπληκτικός: 1m58.669s. Καθόλη τη διάρκεια των ελεύθερων και των κατατακτήριων δοκιμών ήμασταν σταθερά στο top 10, το οποίο είναι μεγάλη είδηση. Δείχνουμε σταθερότητα και συνέπεια, που είναι πραγματικά σημαντικά για να προχωρήσουμε μπροστά. Η συνέπεια είναι βασικός παράγοντας καθώς δίνει μια στέρεη βάση για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην ισορροπία του αυτοκινήτου και μερικά άλλα σημεία, και είμαστε όλοι αισιόδοξοι. Λατρεύω να αγωνίζομαι στην Ιταλία και ιδιαίτερα στη Monza: η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γρήγορη, η τελική ταχύτητα μου σήμερα ήταν 250 km/h. Τώρα απλά πρέπει να ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στους αγώνες της Κυριακής. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις."

Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει στις 15:05 (CET), την Κυριακή 24 Μαρτίου, ενώ ο δεύτερος στις 17:20.

*Ο James στην πραγματικότητα κατετάγη ένατος στο Q2, αλλά μετά από ποινή η οποία υπεβλήθη στον οδηγό της Honda Gabriele Tarquini, κέρδισε μία θέση στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα.

Στην πίστα