21.3.13

Η LADA Sport Lukoil ξεκινά τη σεζόν από τη Monza

Στις 23 και 24 Μαρτίου η ομάδα LADA Sport Lukoil ξεκινάει τη σεζόν του 2013 με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Ο δύο φορές πρωταθλητής του αντίστοιχου Βρετανικού θεσμού (BTCC) James Thompson και ο Ρώσος οδηγός Alexey Dudukalo θα είναι στο τιμόνι των δύο αγωνιστικών LADA Granta Sport.

Από την επίσημη παρουσίαση του WTCC 2013 στο Τορίνο

Ο πρώτος γύρος του WTCC θα διεξαχθεί στη Monza, μία από τις παλαιότερες και ταχύτερες αγωνιστικές πίστες. Βρίσκεται 20 km βόρεια του Μιλάνο και είναι η έδρα του ιταλικού Grand Prix της Formula 1. Έχει μήκος 5793 m και περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες και αργές στροφές, με τη μεγαλύτερη ευθεία να είναι 1194,4 m. Η πίστα της Monza έχει εντυπωσιακή ιστορία. Εγκαινιάστηκε το 1922 και φιλοξενεί γύρο του WTCC για όγδοη φορά.

Στις 20 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε επίσημα στο Τορίνο η νέα σεζόν του WTCC. Ο αριθμός των οδηγών και των ομάδων είναι αυξημένος συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Εικοσιπέντε συμμετοχές αναμένονται στο grid στη Monza. Δεκαπέντε ομάδες, εικοσιπέντε οδηγοί, πέντε εργοστάσια – LADA, Honda, Chevrolet, Seat και BMW – ξεκινούν το πρωτάθλημα.

James Thompson: "Χαίρομαι που η σεζόν ξεκινάει με τη Monza, είναι μία θρυλική, ιστορική πίστα. Προτιμώ τέτοιου είδους πίστες, νοσταλγικές. Είναι τόσο ωραίο να αγωνίζεσαι σε αυτές. Η Monza είναι ένα από τα ταχύτερα σιρκουί, η τελική ταχύτητα εδώ φτάνει τα 260 km/h. Ο πρώτος γύρος της χρονιάς επιβάλλει υπευθυνότητα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε καλά αποτελέσματα από τον πρώτο αγώνα. Το επίπεδο του Granta μάς το επιτρέπει αυτό. Το αυτοκίνητο είναι καλά ισορροπημένο. Καταφέραμε να βρούμε το βέλτιστο set-up για την πίστα της Monza."

Alexey Dudukalo: "Αυτός είναι ο πρώτος μου αγώνας στο WTCC στο τιμόνι ρωσικού αυτοκινήτου και ρωσικής ομάδας. Κίνητρό μου στον αγώνα αυτό είναι να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες των Ρώσων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξοικειώθηκα με το αγωνιστικό LADA Granta. Κατάλαβα τον χαρακτήρα του και ελπίζω να δείξουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην πίστα."

Victor Shapovalov: "Φέτος είχαμε ένα πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας κάνει αισιόδοξους. Έχουμε κατανοήσει κάθε πτυχή του αυτοκινήτου. Προσβλέπουμε στην αρχή του πρωταθλήματος, προκειμένου να εκτιμήσουμε τις λύσεις μας για το set-up του αυτοκινήτου και να δούμε που βρισκόμαστε σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας. Όλη η ομάδα έχει κίνητρα για να έχουμε έναν επιτυχημένο αγώνα. Η Monza είναι μια ειδική περίπτωση. Νομίζω ότι είναι συμβολικό το γεγονός ότι το WTCC του 2013 ξεκινά εδώ. Δείχνει το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά συγχρόνως αυτό το σιρκουί απαιτεί πολλές ικανότητες και ταλέντο από τους οδηγούς."

Οι οδηγοί πρέπει να αγωνιστούν για 10 γύρους σε κάθε αγώνα. Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 15:00 του Σαββάτου (τοπική ώρα). Τα αποτελέσματα αυτών θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης για τον 1ο αγώνα, ο οποίος ξεκινάει στις 15:05 της Κυριακής, 24 Μαρτίου. Ο 2ος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17:20. Όλη η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport - το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι.

Άνθρωποι και μηχανές...

Ο James Thompson στο τιμόνι