19.5.13

Το καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα για τη LADA στο Salzburgring

Στις 18-19 Μαΐου η Αυστρία φιλοξένησε τον πέμπτο γύρο του WTCC. Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν το πιο επιτυχημένο για την ομάδα LADA Sport Lukoil από την έναρξη της σεζόν. Ο James Thompson σημείωσε δύο επιπλέον βαθμούς στο πρωτάθλημα των οδηγών, τερματίζοντας το πρώτο σκέλος στην 9η θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Thompson ήταν 12ος σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο γύρου. Στην πρωινή προθέρμανση ο Thompson ήταν πρώτος με το LADA Granta του.


Ο Ρώσος Mikhail Kozlovskiy επέδειξε άριστο ρυθμό σε μία εντελώς νέα πίστα γι' αυτόν. Στο πρώτο σκέλος ήταν 16ος, ενώ στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε 15ος.

James Thompson: "Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών και ήμασταν οι ταχύτεροι στην προθέρμανση. Ωστόσο, ακόμη και η 9η θέση στον πρώτο αγώνα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη δυναμική του αυτοκινήτου μας. Είχα μια επαφή με έναν άλλο οδηγό και έσπασε η εμπρός ανάρτηση, οπότε ο κύριος στόχος στο δεύτερο μέρος του αγώνα ήταν απλά να τερματίσω. Στον δεύτερο αγώνα ξεκίνησα από τη 17η θέση, αλλά κατάφερα να προσπεράσω κάποιους οδηγούς, αν και ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά το κάναμε και επιπλέον γραψαμε το δεύτερο ταχύτερο γύρο στον αγώνα."

Mikhail Kozlovskiy: "Στον δεύτερο αγώνα το αυτοκίνητο ήταν σταθερό από την αρχή μέχρι το τέλος, και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τους χρόνους. Ήταν λίγο δύσκολο να κρατήσω το ρυθμό μου με τα άλλα αυτοκίνητα στις ευθείες. Σε γενικές γραμμές, ο δεύτερος αγώνας δεν ήταν κακός, κατάφερα να βελτιώσω την αρχική μου θέση και κάποια στιγμή ήμουν στην πρώτη δωδεκάδα. Όλοι οι οδηγοί ήταν πολύ κοντά στους χρόνους: οι πρώτοι 16 οδηγοί τερμάτισαν μέσα σε 16 δευτερόλεπτα. Δεν ήμουν μακριά τους αν κρίνουμε από τους χρόνους, και χαίρομαι για το γεγονός αυτό. Είχα κάποιες ενδιαφέρουσες μάχες με άλλους οδηγούς, και ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Το LADA Granta έδειξε καλό ρυθμό. Η πίστα αυτή μας ταιριάζει σίγουρα."

Victor Shapovalov: "Χαίρομαι που η δουλειά μας και όλες οι προσπάθειές μας αρχίζουν να φέρνουν πραγματικά αποτελέσματα. Μπορώ να πω ότι απαιτεί περισσότερη προσπάθεια η δική μας βελτίωση σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι συμμετέχουν στο WTCC για πολλά χρόνια. Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σίγουρα θετικό για εμάς. Ο ρυθμός του αυτοκινήτου βελτιώνεται. Φάνηκε στην πρωινή προθέρμανση, καθώς επίσης και στον δεύτερο αγώνα, όπου σημειώσαμε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο μετά τον Yvan Muller ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη τύχη για να ολοκληρωθεί το πακέτο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο του Mikhail. Στο δεύτερο σκέλος κινούνταν σχεδόν στον ίδιο ρυθμό με τον James. Πραγματικά βελτιώνεται με κάθε αγώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, και οι οδηγοί είναι πολύ καλοί. Είμαι βέβαιος ότι ο Mikhail θα τα πηγαίνει όλο και καλύτερα, με περισσότερη εμπειρία, όσο γνωρίζει διαφορετικές πίστες."