19.5.13

Οι οδηγοί της LADA Sport Lukoil εκκινούν από την τέταρτη και την όγδοη θέση στο Salzburgring

Η LADA Sport Lukoil ολοκλήρωσε μια περίεργη περίοδο κατατακτηρίων δοκιμών για τον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού στο Salzburgring σήμερα. Με τη ρωσική ομάδα να εξασφαλίζει την καλύτερη της μέχρι τώρα θέση στην εκκίνηση, και οι δύο οδηγοί πιστεύουν σε μια δυνατή επίδοση για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου. Ο Mikhail Kozlovskiy, σχετικά νεοεισερχόμενος στο θεσμό στην ηλικία των 23, είχε την καλύτερη του απόδοση ως τώρα στα προκριματικά σε μια εντελώς νέα πίστα γι 'αυτόν. Ο Kozlovskiy αρχικά πέτυχε τον 14ο χρόνο, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τους πρώτους δώδεκα, αλλά στη συνέχεια, απροσδόκητα ανέβηκε στην κατάταξη. Ο εντυπωσιακός χρόνος του Ρώσου, τον έφερε μπροστά από πολλούς από τους πιο έμπειρους οδηγούς του FIA WTCC.

Ο "ιπτάμενος" Mikhail Kozlovskiy

Ο Βρετανός οδηγός της LADA Sport Lukoil James Thompson, ο οποίος ήταν ο 10ος ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές, δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες εξαιτίας κάποιων τεχνικών προβλημάτων με το αυτοκίνητό του. Αλλά αυτό δεν απέβη τελικά μοιραίο...

Χάρη σε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό προστίμων και ποινών, 13 οδηγοί υποβιβάστηκαν για αδικαιολόγητα αργή οδήγηση κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των προκριματικών, καθώς προσπαθούσαν να κερδίσουν πλεονέκτημα μέσω της τακτικής του slipstreaming. Και οι δύο οδηγοί των LADA Granta διέφυγαν της μομφής και ως εκ τούτου ο Mikhail θα εκκινήσει τον πρώτο αγώνα από την τέταρτη θέση στο grid, ενώ ο James από την όγδοη. Το αποτέλεσμα είναι οι καλύτερες θέσεις σε κατατακτήριες για τη LADA, οπότε η ομάδα αισιοδοξεί για δυνατές επιδόσεις αύριο στον αγώνα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπεράσεις στο Salzburgring και οι δύο οδηγοί έχουν ως στόχο να επωφεληθούν από αυτή την αξιοσημείωτη στροφή των γεγονότων.

Ο Mikhail Kozlovskiy δήλωσε: "Δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής που να ήταν πιο δύσκολο από κάποιο άλλο: θα πρέπει να είσαι δυνατός παντού, αν θέλεις ένα καλό αποτέλεσμα εδώ. Συνολικά, θα έλεγα ότι η ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν καλή. Αύριο το ζήτημα θα είναι η εύρεση του κατάλληλου συμβιβασμού μεταξύ της τελικής ταχύτητας και της διαχείρισης των ελαστικών. Αυτό είναι ένα σιρκουί στο οποίο πραγματικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα ελαστικά. Ευτυχώς, είναι επίσης ένα σιρκουί όπου μπορείς να προσπεράσεις: υπάρχουν μερικά καλά σημεία για αυτό."

Ο James Thompson πρόσθεσε: "Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ήμουν στην πρώτη δεκάδα, αλλά στις κατατακτήριες τα πράγματα δεν πήγανε ακριβώς όπως ελπίζαμε, ώσπου τα πάντα άλλαξαν το απόγευμα. Είχα ένα πρόβλημα με το γκάζι και αυτό μας εμπόδισε από το να κάνουμε έστω και ένα γρήγορο γύρο. Κοιτώντας τη θετική πλευρά, είναι αρκετά εύκολο για τα προβλήματα αυτού του είδους να διορθωθούν και ξεκινάμε από μια πολύ καλύτερη θέση από ό,τι περιμέναμε. Οι ευκαιρίες για προσπεράσεις πραγματικά θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα."

Οι αγώνες του FIA WTCC θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης. Το πρώτο σκέλος θα μεταδοθεί ζωντανά στις 12:30 (τοπική ώρα) ενώ το δεύτερο, μία ώρα αργότερα στις 13:30.

Στο δρόμο για τα pit