7.5.13

Η LADA ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές στην Ουγγαρία

Η ομάδα LADA Sport Lukoil έχει ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της αυτού του Σαββατοκύριακου στο Hungaroring στην Ουγγαρία. Ως συνήθως, η πίστα ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, με 24 μονοθέσια στο grid και χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες. Οι οδηγοί της LADA Sport Lukoil James Thompson και Mikhail Kozlovskiy είχαν τον 16ο και 21ο* γρηγορότερους χρόνους αντίστοιχα σήμερα. Κατά συνέπεια, αυτές θα είναι οι θέσεις από τις οποίες θα εκκινήσουν την Κυριακή.

James Thompson: "Ήταν λίγο απογοητευτικά, καθώς πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να παλέψει για την πρώτη δωδεκάδα. Ξεκινήσαμε με μεταχειρισμένα ελαστικά στην πρώτη προσπάθεια και στη συνέχεια βάλαμε τέσσερα νέα ελαστικά για το τελικό πέρασμα. Δυστυχώς έπρεπε να περάσουμε από έλεγχο βάρους της FIA, έτσι χάσαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τα νέα ελαστικά, καθώς έπρεπε να σταματήσουμε. Έτσι είναι οι κανόνες: οι αγωνοδίκες της FIA έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο για να ελέγξουν το βάρος, οποιαδήποτε στιγμή. Η σκέψη μας ήταν να κάνουμε τρία περάσματα στις κατατακτήριες δοκιμές: δύο με μεταχειρισμένα ελαστικά συν ένα πέρασμα με τα νέα ελαστικά, το οποίο θα ήταν προφανώς ο γρήγορος γύρος. Ήμασταν 13οι μέχρι τη στιγμή που επιλεχθήκαμε να ζυγιστούμε, αλλά δεν είχαμε χρόνο να πάμε για το γρήγορο γύρο με τα νέα ελαστικά. Έτσι, αύριο θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να δείξουμε καλύτερο ρυθμό στον αγώνα. Σε σύγκριση με τη Σλοβακία, είναι μια δυσκολότερη και με περισσότερες στροφές διαδρομή, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την προσπέραση. Βασικά ο αγώνας αυτός πρόκειται να είναι μια εκτεταμένη δοκιμή για μας, έτσι θα δοκιμάσουμε μερικά νέα εξαρτήματα."

Mikhail Kozlovskiy: "Υπάρχουν κάποια παρόμοια στοιχεία με τη Σλοβακία εδώ στο Hungaroring: οι τελευταίες δύο μεγάλες καμπές. Σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πίστα και το χάσμα ανάμεσα σ τους χρόνους των οδηγών είναι εξαιρετικά μικρό: έχουμε σχεδόν 15 οδηγούς μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο. Εδώ, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε όλες τις μικρές λεπτομέρειες: πώς ακριβώς θα βρεις ένα ακόμα δέκατο του δευτερολέπτου και πώς να παρατάξεις το αυτοκίνητο για προσπέραση. Φυσικά, θα προτιμούσα να είχα κάνει περισσότερες δοκιμές πριν από τις κατατακτήριες, αλλά και πάλι κατάφερα να βελτιώσω το χρόνο μου σε σύγκριση με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και επίσης, κατάφερα να πάω γρηγορότερα με τα νέα ελαστικά στις κατατακτήριες. Το πιο δύσκολο κομμάτι της πίστας για μένα ήταν το πρώτο, όπου ένιωθα ότι έχανα λίγο χρόνο, αλλά επιλύουμε αυτό το πρόβλημα. Νιώθω αισιόδοξος για τη βελτίωσή μου, καθώς το χάσμα μεταξύ εμού και του James μειώνεται σταθερά. Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολλή σκληρή δουλειά και πράγματα να μάθουμε."

Ο πρώτος αγώνας ξεκινά αύριο στις 12:15 (τοπική ώρα) ενώ ο δεύτερος δύο ώρες αργότερα στις 14:15. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport.

Από τις δοκιμές του Σαββάτου

*Η αρχική κατάταξη του Mikhail ήταν 22ος μέχρι που οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή τον Tom Boardman, ο οποίος ήταν 20ος στις κατατακτήριες. Ακύρωσαν όλους τους χρόνους του εξαιτίας παράβασης του κανονισμού για το ελάχιστο ύψος από το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός της Special Tuning Racing και το SEAT León του θα υποβιβαστούν στην τελευταία θέση του grid και για τους δύο αγώνες αύριο στο Hungaroring.