7.6.13

Η LADA Sport Lukoil αγωνίζεται στην πατρίδα της

Για πρώτη φορά, η ομάδα LADA Sport Lukoil θα είναι σε θέση να λάβει μέρος σε έναν αγώνα στην πατρίδα της, τον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA. Οι οδηγοί της LADA James Thompson και Μιχαήλ Kozlovskiy θα οδηγήσουν τα δύο εργοστασιακά Granta στη Ρωσία. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τους υποστηρικτικούς αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου: το ρωσικό πρωτάθλημα ταχύτητας και το κύπελο ενιαίου τύπου που διεξάγεται με τα LADA Granta, το LADA Granta Cup.

Με φόντο την Κόκκινη Πλατεία

Το ολοκαίνουργιο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway βρίσκεται 80 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα και εγκαινιάστηκε το 2012. Η πίστα σχεδιάστηκε από τον διάσημο Γερμανό Hermann Tilke, ο οποίος έχει σχεδιάσει μια σειρά από πίστες της Formula 1 στο παρελθόν. Για τους δύο αγώνες του WTCC αυτού του Σαββατοκύριακου, θα χρησιμοποιηθεί η χάραξη των 3931 μέτρων, με συνολικά 13 γύρους για κάθε σκέλος.

Ο ερχομός του WTCC της FIA στη Μόσχα είναι εξαιρετικά σημαντικός, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει καθιερωθεί ως μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτων. Αυτό το σαφές μήνυμα υπογραμμίστηκε από τον επικεφαλής του WTCC Marcello Lotti, ο οποίος μίλησε για την αξία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Ρωσία και τις επιπτώσεις αυτού στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Η ομάδα της LADA Sport Lukoil πραγματοποίησε κάποιες δοκιμές στο αυτοκινητοδρόμιο του Σμολένσκ, 300 χιλιόμετρα μακριά από την ρωσική πρωτεύουσα, την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, η ομάδα αξιολόγησε ορισμένες νέες τεχνικές λύσεις και δοκίμασε διαφορετικά set-ups για το LADA Granta.

Μόνο τρεις από τους οδηγούς που συμμετέχουν αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν αγωνιστεί στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway πριν. Και ένας από αυτούς είναι ο οδηγός της LADA Sport Lukoil, Mikhail Kozlovskiy. Συμμετείχε στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού οδηγώντας ένα LADA Granta Sport: το ίδιο μοντέλο στο οποίο βασίζεται η τωρινή έκδοση του WTCC αυτοκινήτου.

Ο Mikhail Kozlovskiy σχολίασε: "Το αυτοκινητοδρόμιο της Μόσχας είναι μία μέσης ταχύτητας πίστα που ταιριάζει στα WTCC αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στροφών στην πίστα: η πρώτη στροφή είναι πολύ γρήγορη, ενώ ο δεύτερος τομέας της διαδρομής αποτελείται κυρίως από μακρές, μέσης ταχύτητας καμπές. Όσον αφορά στις προσπεράσεις, το καλύτερο σημείο είναι η τελευταία στροφή. Υπάρχουν δυνατότητες για να επιτεθείς και να προσπεράσεις εκεί: είναι σίγουρα ένα μέρος όπου μπορείς να δοκιμάσεις αρκετά πράγματα. Η όλη πίστα είναι γενικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, με καλές υποδομές. Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Ρώσους οπαδούς να έρθουν. H υποστήριξή τους είναι πραγματικά πολύτιμη!"

Ο ομόσταυλός του James Thompson πρόσθεσε: "Στη Μόσχα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βρεθούμε στις μπροστά θέσεις και να γράψουμε καλούς χρόνους. Η δοκιμή στο Σμολένσκ αποδείχτηκε εξαιρετικά παραγωγική, και περάσαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να βελτιώσουμε τη συνολική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ελπίζουμε ότι τα set-ups που βρήκαμε θα είναι κατάλληλα για εδώ. Δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος με τη διαδρομή, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια καλή γεύση από την πίστα κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Παρασκευής, πριν τον αγώνα. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να αγωνίζεσαι στην πατρίδα της ομάδας, γι'αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οπαδών μας!"

Ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov σημείωσε: "Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα από το γεγονός ότι ο Mikhail Kozlovskiy είναι ένας από τους λίγους οδηγούς που γνωρίζουν αυτό το σιρκουί. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Δοκιμάσαμε κάποιες χρήσιμες βελτιώσεις στο Σμολένσκ και από την αρχή της σεζόν δοκιμάζουμε διάφορες νέες λύσεις σε όλους τους αγώνες. Τώρα ελπίζουμε να μετατρέψουμε ό,τι μάθαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Σμολένσκ σε καλά αποτελέσματα στο Moscow Raceway. Ανυπομονούμε να δούμε πολλούς θεατές! Πραγματικά χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους!"

Ο Vladislav Nezvankin, ο επικεφαλής του LADA Granta Cup - ενός από τους υποστηρικτικούς αγώνες του WTCC το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα - πρόσθεσε: "Το LADA Granta Cup, ένα σημαντικό εθνικό πρωτάθλημα, θα παρέχει υποστήριξη στους αγώνες του WTCC, του DTM και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ταχύτητας Φορτηγών κατά το τρέχον έτος. Αυτό υπογραμμίζει ότι ο Ρωσικός μηχανοκίνητος αθλητισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού και περισσότεροι παγκοσμίου φήμης οδηγοί. Έτσι, η εμφάνισή μας σε αυτά τα πρωταθλήματα παρέχει στο ρωσικό κοινό μια πολύτιμη ευκαιρία για να δεί αγώνες που είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης."

Ως συνήθως, όλοι οι αγώνες του WTCC της FIA θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 13:00 (τοπική ώρα), ενώ ο δεύτερος μια ώρα αργότερα, στις 14:00.

Το ολοκαίνουργιο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway