9.6.13

Ο James Thompson θα εκκινήσει τον εντός έδρας αγώνα της LADA από την πρώτη πεντάδα

Η ομάδα LADA Sport Lukoil έδειξε πολλά υποσχόμενη ταχύτητα και πέτυχε άριστα αποτελέσματα σήμερα στις κατατακτήριες στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA που διεξάγεται στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway. Ο James Thompson σημείωσε τον έκτο ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα από την έκτη θέση και τον δεύτερο από την πέμπτη (σύμφωνα με τους κανόνες αντιστροφής της σειράς εκκίνησης του WTCC). Οδηγώντας το άλλο LADA Granta, ο ρυθμός του Mikhail Kozlovskiy ήταν αρκετά καλός για την πρώτη δωδεκάδα, αλλά ήταν άτυχος στην έξοδό του στην τελευταία στροφή. Δυστυχώς, το αυτοκίνητό του γλίστρησε και χάθηκαν πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ως αποτέλεσμα, ο Mikhail θα ξεκινήσει και τους δύο αγώνες την Κυριακή από την 20η θέση - αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η στήριξη των οπαδών μπορεί να ενισχύσει την απόδοσή του.


Ο James Thompson σχολίασε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος και αυτό είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για όλη την ομάδα. Για να είμαστε δίκαιοι, ήμασταν άτυχοι μέχρι τώρα και αυτό μας εμπόδισε να δείξουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Σήμερα απλά ήταν φανταστικά, και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να συμβεί αυτό από ό,τι στην πατρίδα της LADA, στη Μόσχα. Το να εκκινείς τον πρώτο αγώνα από την έκτη θέση και τον δεύτερο από την πέμπτη είναι μια πολύ ανταγωνιστική παρουσία. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά το κάναμε και αυτό είναι που μετράει. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον νεαρό team mate μου Mikhail. Μου έδωσε μια πολύ καλή γραμμή και έκανε καταπληκτική δουλειά. Η ταχύτητα του ήταν αρκετά γρήγορη ώστε να κερδίσω από αυτό. Τώρα ελπίζω ότι θα έχουμε δύο καλούς αγώνες αύριο."

Ο Mikhail Kozlovskiy πρόσθεσε: "Ο πρώτος γύρος δεν ήταν καθόλου κακός, αλλά δυστυχώς έκανα ένα λάθος στο φρενάρισμα στην τελευταία στροφή και όλη αυτή η καλή δουλειά χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν βάλαμε νέο σετ ελαστικών, δεν είχα την ευκαιρία να βρω ανοιχτό δρόμο. Κατά την έξοδο μου στην τελευταία στροφή έχασα χρόνο λόγω του αυτοκινήτου μπροστά μου. Φυσικά, οι χρόνοι μας ήταν καλύτεροι από ό,τι στις δοκιμές και στα ελεύθερα δοκιμαστικά - το οποίο δείχνει την συνεχή μας πρόοδο, αλλά σήμερα δεν μπορέσαμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αύριο θα είναι δύσκολο να προσπεράσεις, αλλά πάντα βάζω στον εαυτό μου όσο το δυνατό υψηλότερους στόχους στους αγώνες και θα προσπαθήσουμε πραγματικά πολύ."

Ο Victor Shapovalov κατέληξε: "Πάντα λέγαμε ότι η σκληρή δουλειά από όλη την ομάδα θα μπορούσε τελικά να μεταφραστεί σε καλή απόδοση. Και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που αυτό συνέβη εδώ, στον εντός έδρας αγώνα μας. Έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα στη Ρωσία καλύτερα από ποτέ. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα από τους προηγούμενους γύρους, τα αναλύσαμε προσεκτικά, και κάναμε πολλές δοκιμές στο Σμολένσκ - από τις οποίες μάθαμε πολλά. Και οι δύο οδηγοί μας έκαναν τέλεια δουλειά για την ομάδα σήμερα και τώρα όλοι πραγματικά ανυπομονούμε για αύριο."

Ως συνήθως, οι αγώνες του WTCC από τη Ρωσία θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport. Ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί στις 13:00 (τοπική ώρα) και ο δεύτερος, μία ώρα αργότερα, στις 14:00.