22.9.13

Η LADA επιστρέφει στο TOP 12 στη Suzuka

Η θρυλική πίστα της Suzuka, πατρίδα του ιαπωνικού Grand Prix, φιλοξενεί τον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού ο οποίος αποδείχθηκε και ο πιο δημοφιλής γύρος του θεσμού μέχρι σήμερα, με όχι λιγότερους από 29 οδηγούς στις κατατακτήριες - τους περισσότερους από την έναρξη της σεζόν.

Μετά από μια άτυχη έκβαση στις ΗΠΑ, στον αγώνα της Sonoma, η ομάδα LADA Sport LUKOIL επέστρεψε στην συνήθη θέση της – στην πρώτη δωδεκάδα των κατατακτήριων. Ο πρώην Πρωταθλητής του BTCC James Thompson ήταν 10ος στο Q1, κι έτσι προκρίθηκε στο Q2. Ο Mikhail Kozlovskiy ήταν 22ος από τους 29 οδηγούς. Στο Q2 ο Thompson κατάφερε να εξασφαλίσει τη δωδέκατη θέση της εκκίνησης.


James Thompson: "Επιστρέψαμε στο top 12 και πάλι. Μετά τον αγώνα στη Sonoma, ο οποίος δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς, τα σημερινά αποτελέσματα είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχουμε ένα ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα, οι χρόνοι μας πραγματικά δεν είναι καθόλου κακοί, πράγμα που είναι ενθαρρυντικό. Φυσικά, είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να πάω λίγο πιο γρήγορα στο Q2 και τουλάχιστον να διατηρήσω τη 10η θέση την οποία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στο Q1. Αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους: στο Q1 σπάσαμε ένα μέρος της πίσω ανάρτησης, οπότε έπρεπε να κάνουμε ένα επιπλέον γύρο και χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο σετ ελαστικών, έτσι στο Q2 απλά δεν είχαμε την ευκαιρία να πάμε πολύ πιο γρήγορα. Είχαμε κάποια προβλήματα με την υποστροφή, αλλά αυτό ήταν κυρίως στην γρήγορη πρώτη στροφή: επειδή το αυτοκίνητό μας είναι γενικά αρκετά μικρό δεν είναι σταθερό σε στροφές πολύ υψηλών ταχυτήτων και εκεί είναι που αντιμετωπίζουμε την υποστροφή. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάνουμε σε ταχύτητα σε σημεία όπως αυτό, αλλά το αυτοκίνητο τα καταφέρνει καλύτερα σε άλλους τομείς. Είναι η πρώτη επίσκεψή μας στη Suzuka, και η φύση του στίβου είναι τέτοια ώστε να καταδεικνύει τόσο τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου μας, όσο και τις αδυναμίες του, κάτι το οποίο είναι αρκετά δίκαιο. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε πιο επιτυχημένοι στους αυριανούς αγώνες."

Mikhail Kozlovskiy: "Η διαδρομή αυτή είναι στην πραγματικότητα η μικρότερη στο Πρωτάθλημα, ωστόσο ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι έχουμε περισσότερους γύρους από το συνηθισμένο για να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε τον ιδανικό ρυθμό. Επίσης, υπάρχει ένα πολύ μικρότερο χάσμα μεταξύ των οδηγών. Είχα έναν καλό γύρο με το πρώτο σετ ελαστικών και επίσης βελτίωσα πολύ και με το δεύτερο σετ, παρά το γεγονός ότι μπλοκαρίστηκα από έναν οδηγό μπροστά μου. Στον αγώνα, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την υποστροφή, οπότε σχεδιάζουμε να βάλουμε λίγο υπερστροφή στο set-up ώστε να την αντισταθμίσουμε."

Το Eurosport θα μεταδώσει ζωντανά όλη τη δράση. Ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 14.15, ενώ ο δεύτερος στις 15.15 (τοπική ώρα).